Boekenhaul Boekenfestijn November 2018

Haul 0 comments

In November ging ik naar het Boekenfestijn in Rijswijk. Eerlijk gezegd moet ik zeggen dat ik zeker geslaagd ben! Ik ben met 17 boeken naar huis gegaan. Welke dat zijn? Dat lees je hier!

Morga, De tovenares van de wind door Moony Witcher
Het jaar 500, planeet Emios. Morga is twaalf jaar oud. Ze heeft zwart haar, blauwe ogen en paarse sproeten. Dankzij de magische kunsten die ze van de Witte Bramante geleerd heeft, kan Morga niet alleen de wolken en de sterren lezen, maar ze kan ook de wind opsnuiven die haar de weg wijst, ze kan de regen drinken om haar gedachten te spoelen en ze kan naar de stilte luisteren om de geheimen van de levensenergie te ontdekken. Op de planeet met de drie manen is zij de enige Onvolmaakte, omdat ze menselijk DNA draagt. Dit is niet toegestaan door de IJzeren Wet van de Fhars, die de gevoelens uit het geheugen van de mensen gewist hebben. Maar als Morga de Onvolmaakte uit de oude profetie is, vormt zij de grootste bedreiging voor de IJzeren Wet, en tegelijk de enige hoop voor het volk van Emios, dat al veel te lang de liefde, de vrijheid en zijn eigen aardse oorsprong vergeten is.

Morga, De Woestijn van Alfasia door Moony Witcher
Op de planeet Emiòs hebben de Fhars 500 jaar lang de IJzeren Wet toegepast, maar de profetie van de Onvolmaakte wordt stilaan werkelijkheid. Morga, het enige wezen op de planeet met menselijk DNA, is de Tovenares van de Wind en heeft een storm van gevoelens, liefde en vrijheid ontketend. Ze staat trouwens niet alleen. Haar vader Serunte en de Bramante Eremia beschermen haar met hun alchemistische krachten. Met haar magische stem spreekt haar moeder Animea haar aan. De vrienden Drima en Horp vechten aan haar zijde, en wat er ook gebeurt, Yhari, haar grote liefde, is altijd bij haar. Morga weet dat de verraderlijke Okrad, het hoofd van de Fhars, de machtigste magische kunsten zal aanwenden om haar tegen te houden, maar het lot van de planeet weerspiegelt zich in haar diepblauwe ogen en klopt in haar moedige hart.

Saranormaal, Omringd door geesten door Phoebe Rivers
Sara Collins is een normaal meisje met een abnormaal geheim: ze ziet geesten. Sara heeft deze gave bijna zo lang ze
zich herinnert, maar ze vindt het niet fijn om erover te praten. Ze wil niets liever dan een normaal leven, en volgens
haar hoort bij ‘normaal’ niets wat paranormaal is.
Maar Sara’s gave gaat niet weg… Door de veranderingen in haar leven wordt haar gave zelfs nog sterker. Haar leven
staat op het punt op zijn kop te worden gezet, want samen met haar vader verhuist ze naar de andere kant van het
land, naar een oude kustplaats in New Jersey. Een stad waar wel erg veel geesten ronddwalen.

Saranormaal, Akelige herinneringen door Phoebe Rivers
De zomer is voorbij, en Sara Collins is zenuwachtig nu ze voor het eerst in Stellamar naar school gaat. Hoe zullen de
kinderen op haar nieuwe school zijn? Zijn de meisjes er aardig? Zal ze de jongen uit haar visioen ontmoeten?
Maar als iemand – of iets – Sara inschrijft voor de verkiezing van de oogstkoningin tijdens het komende oogstfeest,
komt ze erachter dat, alweer, een geest haar hulp heel hard nodig heeft. Zal Sara het risico nemen om zich belachelijk
te maken op haar nieuwe school en gaan helpen? Heeft ze eigenlijk wel een keus?

Posessing Rayne door Kate Cann
Rayne couldn’t wait to get away from everything: her mum, her boyfriend, the estate. But the solitude of Morton’s Keep isn’t all she thought it would be. It’s eerie and more than a little creepy. When she meets St John, Rayne forgets her worries; he’s like no one she’s ever met. So why is everyone warning her away from him?

Pandemonium Road door Thomas Emson
Jimmy is a 17-year-old car thief. Given one last chance by a magistrate, he intends to go straight. But a black Mercedes is to tempting. So Jimmy and his mate Ralph steal it. But the owner wants it back. Because stored in the boot are thirteen leather briefcases. Stowed in the cases are thirteen human souls bound for Hell. And their rightful owner wants them back.The Devil’s coming for Jimmy, so Jimmy drives like hell . . .

Reckless, Achter de Spiegel door Cornelia Funke
Om de harde werkelijkheid van thuis te vergeten vlucht Jacob Reckless al jarenlang naar een negentiende-eeuwse spiegelwereld waar reuzen, feeën, draken, heksen en dwergen realiteit zijn. Bij toeval ontdekt zijn jongere broer Will Jacobs geheim en volgt hem naar de andere wereld. Met rampzalige gevolgen: Will wordt getroffen door een vloek en zal langzaam maar onherroepelijk verstenen. Om zijn broer te redden besluit Jacob alles op het spel te zetten wat hem lief is.

Reckless, Levende Schaduwen door Cornelia Funke
Jacob Reckless heeft het leven van zijn broer Will in de Spiegelwereld kunnen redden, maar betaalde hiervoor een hoge prijs. De mot die op zijn borst is neergestreken zal hem zes maal bijten voordat ze terugvliegt naar de Zwarte Fee en hem dood achterlaat.

 

Avry, De Heelmesteres door Maria van Snijder
Haar gave om zieken te genezen levert de jonge Avry niet het gewenste respect op. Integendeel. Al jarenlang wordt haar soort opgejaagd en vermoord, en als verantwoordelijk aangewezen voor het verspreiden van een epidemie die duizenden het leven kostte.
Als Avry haar gave gebruikt om een stervend kind te redden, wordt ze verraden door dies ouders en zonder pardon ter dood veroordeeld. Terwijl ze op haar terechtstelling wacht, wordt ze onverwacht uit haar cel bevrijd door een mysterieuze man. Het volk waar hij toe behoort heeft Avry’s gave nodig om hun stervende prins te redden. Dezelfde prins die verantwoordelijk was voor het uitbreken van de epidemie in Kazan.
Het redden van de prins betekent zo goed als zeker Avry’s dood, maar een echt leven had ze toch al nooit. En nu moet ze kiezen – haar gave gebruiken om de ultieme vorm van barmhartigheid te tonen of te sterven in het nu al verloren gevecht voor erkenning van haar volk.

The Twitter Diaries door Imogen Lloyd Webber & Georgie Thompson
The Twitter Diaries tells the story of pen pals for the 21st century. Two parallel lives separated by an ocean but united over a social network.
Tuesday (@Tuesday Fields), a sports reporter and Stella (@StellaCavill), a men’s shoe designer, are Brit 30-somethings who are introduced in NYC on NYE by a mutual friend, a notorious transatlantic TV presenter. They strike up an instant bond.
Over the next 365 days, @TuesdayFields and @StellaCavill put the world to rights, one tweet at a time. From Melbourne to Monaco to Magaluf, the girls flirt and fall out with sportsmen, movie stars… and TV presenters. And then there’s their mothers…
December 31st of the same year and @TuesdayFields and @StellaCavill meet again, for the first time since the last time. A lot can happen in a year. It turns out just 140 characters can change everything.
The Twitter Diaries is an instantly recognisable yet fictitious tale all generations can relate to, whether they are one of the world’s 140 million and counting transfixed Twitter users or not. Accessible, funny and heart-warming, it’s this summer’s must read.

Bloedverwanten door Richelle Mead
Sydney is een Alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht Dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de Alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de Alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd.
Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Dragomir springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig. Maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten begint het drama pas echt.

En als laatste nog vier boeken uit de Shopaholic serie! Ik probeer de hele serie compleet te krijgen en dit keer lagen deel 4 tot deel 7 er. Nu hoef ik alleen nog deel drie te hebben! Yay!

Zoals jullie kunnen zien ben ik prima geslaagd bij het Boekenfestijn! Ben jij ook geweest en welke boeken heb jij gescoord? Laat ik het weten in de reacties hier beneden.

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *