Funny Girl – Nick Hornby

Boeken 0 comments

Toen ik dit boek voor het eerst zag, had ik iets heel anders voorgesteld dan dat het daadwerkelijk was. Bij het zien van de titel klonken de deuntjes van Barbara Streissand’s Funny Girl al in mijn hoofd.


Het boek ‘Funny Girl’ van Nick Hornby speelt zich af in Engeland, tijdens de swingende jaren zestig. Het land is volledig in de ban van de televisiecomedy. De grote ster is Sophie Straw, een voormalig schoonheidskoningin uit de provincie die maar één ding in het leven wil: mensen aan het lachen maken. Achter de schermen hebben de cast en crew de tijd van hun leven. Maar dan begint het script te veel op de werkelijkheid te lijken en dreigen de grenzen tussen feit en fictie te vervagen. ‘Funny Girl’ is het nieuwe boek van Nick Hornby, die bekend is als schrijver van boeken over muziek en voetbal.

Auteur: Nick Hornby
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Genres: Roman
Bladzijdes: 409
ISBN: 9781594205415
Uitgave: Paperback
Taal: Nederlands
Prijs: € 9,99
Rating: 6/10
Klik hier voor de goodreads pagina

dsc06775-bewerkt

Toen ik het boek Funny Girl in de schappen lag liggen dacht ik meteen aan de bijbehorende musical. Echter bleek dit dus niet het geval te zijn en was dit een heel ander boek. Ik moet toegeven dat ik de vele raakvlakken van dit boek en de musical niet kan ontkennen, want het zijn er best veel. Het boek gaat over Barbara, die zichzelf later omdoopt naar Sophie, die naar Londen komt om comedienne te worden. Vervolgens leid dit dus tot allemaal grappige situaties. Het boek zit vol cliché’s die aan de ene kant grappig zijn en aan de andere kant soms ook wel heel erg irritant worden.

Het verhaal was wel leuk om te lezen en had zeker zijn leuke momenten. Het voelde alleen heel erg aan alsof ze het moesten uitrekken om een bepaald aantal pagina’s te behalen. Het boek was ingedeeld in verschillende seizoenen, die de seizoenen van de serie moesten voorstellen waar het hele boek om ging en waar Sophie dus in speelt. Het tweede deel was al wat moeilijker om doorheen te komen en het derde deel koste me alleen nog maar meer moeite. Uiteindelijk werd er een tijdsprong van 50 jaar gemaakt en toen was ik het eigenlijk een beetje zat. Ook al moet ik zeggen dat het 50-jaar-later gedeelte mij positief verraste en toch nog een beetje wist te boeien.

Voor mij leek er geen eind te komen aan dit boek. Ik wil altijd heel graag positief zijn over boeken, maar dit boek koste me simpelweg veel te veel moeite om doorheen te komen. Met zijn cliché’s en simpele problemen zonder veel diepgang en soms wat kaal aanvoelende personages was het geen boek die mij echt meenam zoals bijvoorbeeld Kai dat voor elkaar had gekregen. Toch kon ik het boek niet weg leggen en wilde ik weten hoe het eindigde. Het prikkelde wel mijn nieuwsgierigheid zoals een boek dat zou moeten doen.

Helaas was dit boek toch een beetje een teleurstelling voor mij. Misschien vind een ander dit boek wel leuk, maar ik heb er niet volledig van kunnen genieten. Het begin was goed en het einde vond ik ook erg vermakelijk. Helaas leek het midden een beetje kaal en zonder diepgang. Ik had veel goede verhalen over Nick Hornby gehoord en wilde dus al een tijdje graag een boek van hem lezen. Helaas was dit boek niet wat ik verwacht had.

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *