Harry Potter & The Cursed Child – John Tiffany, Jack Thorne , J.K. Rowling

Boeken, Recensie 0 comments

Dit boek heb ik al een tijdje in mijn boekenkast staan en ik ben er een aantal keer aan begonnen. In eerste instantie kwam ik nooit echt verder dan de eerste paar bladzijden, omdat het script-format gewoon niet voor mij was weg gelegd. Ik heb hem nu dan toch eindelijk uitgelezen!


Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London’s West End on July 30, 2016.

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Harry potter and The Cursed Child
Auteur: Door John Tiffany, Jack Thorne & J.K. Rowling
Uitgever: Little Brown
Series: Harry Potter
Genres: Fantasy, Toneelstuk
Bladzijdes: 343
ISBN: 1338099132
Uitgave: Hardcover
Taal: Engels
Prijs: € 19,95
Rating: 7/10
Klik hier voor de goodreads pagina

rsz_dsc00257s

Dit boek smeekte mij al een tijdje om hem te lezen, helaas kwam ik écht niet door het script heen. Het was mij al snel duidelijk dat dit een uitdaging zou gaan worden, omdat het script-format voor mij gewoon niet lekker las. Ik merkte ook al vrij snel dat er een aantal andere dingen waren dat mij stoorde aan deze manier van schrijven. Ik miste een bepaald soort diepgang die ik miste in deze schrijfstijl. Ik raakte minder snel gehecht aan de karakters in dit boek omdat ik diepgang miste, die je wel krijgt als je een boek in verhaal vorm leest. Denk aan de beschrijving van lichaamstaal, innerlijke dialogen, dat soort dergelijke dingen. Voor mij kunnen die echt een verhaal maken of breken. Ik heb nou eenmaal iets met details.

Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat dit boek het script is van een toneel stuk. Toen ik mijzelf voor een tweede keer waagde aan dit boek had ik dan ook een hele andere insteek, waardoor ik het boek een heel stuk meer kon waarderen. Ik begon er niet aan met de gedachte dat ik aan een boek zou beginnen, maar dat ik een script zou lezen. Dit hielp bij mij wel enig zins voor de leesbaarheid van het boek.

Sommige dingen die in het verhaal gebeurde voelde voor mij een beetje onlogisch aan. Alsof ze niet helemaal klopte, zeg maar. Daarin tegen vond ik de karakters wel érg goed neergezet. Ik werd al snel een klein beetje verliefd op het karakter Scorpius, die dan ook mijn favoriete karakter uit dit boek is. Het verhaal voelde op sommige punten wat fanfic-achtig aan. Ik moest mijzelf er dan ook aan herinneren dat dit boek niet door Rowling zelf was geschreven. Maar ondanks dat was ik toch vrij onder de indruk van het gevoel die Jack en John over wisten te brengen door enkel de dialoog van de karakters en wat aanwijzingen voor op het toneel.

Toch moet ik toegeven dat het boek niet was wat ik ervan had verwacht. Misschien dat ik iets te hoge verwachtingen heb gehad, omdat ik echt een groot Potterhead ben. Ik heb de Harry Potter serie verslonden, meerdere malen gelezen, de films zovaak gekeken dat mijn moeder er gek van werd… Het boek is misschien niet perfect, maar hij was wel erg leuk om te lezen. Ik kan hem echter geen volledige score geven, omdat sommige dingen wat onlogisch aanvoelde. Maar nu wil ik zeker wel naar het toneelstuk zelf toe!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *