Boeken die ik in 2019 sowieso wil lezen

Friday Five 1 comment

Mijn eerste Friday Five in een hele lange tijd! Mijn goede voornemen is om regelmatig weer mee te doen met dit leuke project! Vandaag laat ik 5 boeken zien die ik graag wil lezen in 2019.

Het was nog best moeilijk kiezen welke vijf boeken ik wou noemen voor deze Friday Five, want bij TBR is gigantisch! Na lang met mijzelf discussieren ben ik op deze vijf boeken uitgekomen! Ik wilde niet alleen recensie boeken in deze lijst stoppen. Dat is me nog best wel goed gelukt!

The Kalbrandt Institute Archives Book 2: Monsters – Chris Chelser
Several months after her first encounter with the archives, Eva’s training relentlessly pushes her psychometric ability to the limit.
While digging for memories hidden in fossilised bones and ancient documents, she discovers the true purpose of her job, and any hope she had of leaving is dashed. With the help of a new ally, Eva exposes disturbing facts about their boss. Unable to escape his grasp, they will have to find another way to fight back.
Because there can be no doubt that they work for a monster…

Cel 7 – Kerry Drewery
Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een geweer in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven?
De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood?
Jij beslist!

De eliminatie – Danielle Bakhuis
Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.
ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.
Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd. Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Offer in de Mist – Marieke Frankema
In een rustiek dorpje in Drenthe, waar de herinnering aan oeroude tijden voortleeft in massieve stenen, dansen de witte wieven nog altijd door de nacht om ware liefde te zegenen. Oorlogen en epidemieën hebben het dagelijkse bestaan niet kunnen verstoren, en al sijpelt de moderne tijd langzaam naar binnen, de mensen leven nog steeds zoals ze dat altijd hebben gedaan. Hun handel en wandel ligt vast, veilig en voorspelbaar.
Wanneer blijkt dat de dood niet altijd het einde hoeft te zijn, wordt het leven van Lisette flink op zijn kop gezet. Wat moet ze doen wanneer de toekomst van twee jonge mensen op het spel staat? En zal de opoffering van Sara’s familie niet vergeefs blijken?
Al snel raakt Lisette verstrikt in een net van halve waarheden en geheimen, die diepere wortels hebben dan ze ooit had kunnen vermoeden. De zoektocht naar het waarom brengt haar terug naar het hunebed, waar het allemaal begon.

One for the birds – Lily Mitchell
From a deal with the devil to heads in boxes and even a computer that goes on a rampage, One for the birds is a unique collection of short stories that makes you feel a bit uneasy in the end.
In One for the birds, Lily Mitchell gives you surrealism, betrayal and some macabre situations in which the main characters find themselves lost or trapped. But that’s not all. Here and there a main character learns valuable life lessons a little too late. Besides death and suspense you’ll find a good dose of sarcasm. These short stories are an easy read and very variable. Are you particularly fond of scary stories than you don’t want to miss out on these.

Dat waren vijf boeken die ik graag wil lezen in 2019! Welke boeken zou jij heel graag willen lezen het aankomende jaar?

 

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *