A Court Of Wings And Ruin – Sarah J. Maas

Recensie 0 comments

Nog nooit heb ik een serie binnen zo korte tijd uitgelezen. Anderhalve week om precies te zijn! Vandaag vertel ik jullie wat ik vond van A Court Of Wings and Ruin, het derde deel uit de ACOTAR serie!


Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Bloomsburry
Genres: Young Adult, Fantasy, Romance
Bladzijdes: 699
ISBN: 9781408857908
Uitgave: Paperback
Prijs: € 10,99
Rating: 9,5/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin’s manoeuvrings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit – and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well.
As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords – and hunt for allies in unexpected places.

Wat houd ik van deze serie! Ik wil helemaal niet dat hij eindigt.. A Court of Wings and Ruin is het derde deel in de A Court Of Thorns and Roses serie van Sarah J. Maas. Wat ben ik verliefd geworden op de wereld van Prythian!

Net zoals bij de eerste twee boeken zet Sarah de wereld echt geweldig neer en krijg ik er geen genoeg van! Je hebt echt het gevoel alsof je zelf aanwezig bent in de wereld en dat is precies waar ik van houd. Ik heb alle 3 de boeken achter elkaar gelezen, dus ik was nog steeds helemaal in de juiste sfeer. Alle drie de boeken passen perfect bij elkaar en vullen elkaar aan waar het nodig is. Voor mijn gevoel was het precies één geheel. Heerlijk!

In dit boek is het oorlog en komt de nodige bloed en geweld voor. Het is eventjes slikken maar je zag het al van ver aankomen dat we op dat punt zouden eindigen. De personages zijn echt geweldig ontwikkeld en dit is zeker een van de sterkste punten van het boek. De manier waarop de relaties tussen personages worden neergezet vind ik echt prachtig. Ook laat Maas zien dat vriendschap & liefde niet alleen zonneschijn is. Mijn hart is na het lezen van dit boek dan ook toe aan een pleistertje of zeven.

In tegenstelling tot de vorige twee boeken zat ik bijna meteen in het verhaal. Misschien omdat ik zo ontzettend nieuwsgierig was naar hoe het allemaal af zou lopen en gewoon nog verder wilde lezen. Je kent de personages al, je kent de wereld al en je bent bekend met de situatie waar ze in zitten. In de vorige twee boeken heb je naar dit punt toegewerkt. Nu dat het grote moment eindelijk was aangebroken was ik ergens bang dat ik teleurgesteld zou worden. Dat het toch niet zou zijn wat ik ervan verwacht had. Het was ook zeker niet wat ik verwacht had, het was zelfs beter! Karakters waarvan ik dacht dat ze simpelweg bijkarakters waren werden opeens heel erg belangrijk! Het paste precies bij de situatie en het grote plaatje, prachtig!

Je mening over karakters word door Maas een bepaalde richting in geduwd. Dit vind ik erg goed gedaan, want als je als schrijfster dat voor elkaar kan krijgen ben je zeer goed op weg! Ik had een hekel aan Tamlin gekregen, terwijl ik in het eerste boek helemaal lyrisch over hem was. Misschien had ik zelfs wel een klein beetje een crush op hem (die nu dus echt is geswitched naar Rhysand en ik heb er geen moment spijt van!).

Net zoals bij de vorige boeken is dit boek echt een achtbaan van emoties. Ik heb dan ook flink gehuild tijdens het lezen en dat ga ik zeker niet ontkennen! Ik ben iemand die niet snel huilt, behalve als het echt goed geschreven is. Ik geloof dat mijn hart nog steeds moet bijkomen van alle feels!

Ik heb van elke zin genoten en wilde niet dat het boek ten einde zou komen. Ik heb namelijk al begrepen dat met dit boek echt een einde is gekomen aan het verhaal van Rhysand en Feyre. Daar ben ik helemaal nog niet klaar voor! Toen ik uiteindelijk de laatste bladzijde omsloeg vond ik het dan ook erg jammer. Gelukkig is A Court of Frost and Starlight ondertussen al uit! Dit moet een spin-off zijn van de bijpersonages en ik ben ontzettend nieuwsgierig!

A Court of Wings and Ruin voelde voor mij aan als de perfecte afsluiter van dit boek. Ondanks dat ik nog geen afscheid kan nemen van deze wereld is het verhaal over de oorlog nu echt ten einde. Ik houd van de spanning die in dit deel naar voren kwam en daarom is dit dan ook mijn favoriete deel van de 3! Wat is jouw favoriete deel van deze serie?

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *