A Court of Mist and Fury – Sarah J. Maas

Recensie 0 comments

Meteen nadat ik A Court Of Thorns and Roses had gelezen bestelde ik het tweede boek uit de serie. Ik had niet verwacht dat het boek me zo in zijn greep zou houden dat ik meteen het vervolg wilde lezen!


Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Bloomsburry
Genres: Young Adult, Fantasy, Romance
Bladzijdes: 626
ISBN: 9781408857885
Uitgave: Paperback
Prijs: € 10,99
Rating: 8/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Feyre survived Amarantha’s clutches to return to the Spring Court—but at a steep cost. Though she now has the powers of the High Fae, her heart remains human, and it can’t forget the terrible deeds she performed to save Tamlin’s people.
Nor has Feyre forgotten her bargain with Rhysand, High Lord of the feared Night Court. As Feyre navigates its dark web of politics, passion, and dazzling power, a greater evil looms—and she might be key to stopping it. But only if she can harness her harrowing gifts, heal her fractured soul, and decide how she wishes to shape her future—and the future of a world cleaved in two.

Vol enthousiasme begon ik aan dit boek, maar het begin was zo ontzettend lastig om doorheen te komen! Ik zei het een paar keer op twitter waar iedereen reageerde dat ik door moest lezen want ongeveer op de helft zou het boek een andere wending nemen. Mijn nieuwsgierigheid werd flink geprikkeld door deze mensen, dus las ik stug door. Ik kan alleen maar zeggen dat ze gelijk hadden!

In A Court of Mist and Fury keren we terug naar Pyrthian, een wereld waar ik in het eerste boek verliefd op ben geworden. Maar niks is meer zo rooskleurig als in het eerste boek. De gevolgen van de gevaren en de pure marteling uit boek 1 zijn zeer zeker zichtbaar en erg realistisch uitgewerkt. Zowel Tamlin als Feyre hebben een behoorlijke klap gekregen door de gebeurtenissen uit A Court of Thorns and Roses en dan hebben we ook nog de deal die Feyre gesloten heeft met Rhysand.

Het verhaal neemt al vrij snel een wending die ik totaal niet had zien aankomen en waar ik, eerlijk gezegd, bijna meteen een hekel aan had. Ik vond de richting waar het boek heen ging echt drie keer niks en ik merkte dat ik het steeds vaker weg legde en wat anders ging doen. Maar toch bleef mijn nieuwsgierigheid geprikkeld, en dat is maar goed ook. Over de helft van het boek gebeurde er iets waardoor ik het snapte, waardoor alles op zijn plek viel. Ik heb de tweede helft dan ook heel snel uitgelezen. Als jij net zoals mij bent, dan raad ik aan even door te zetten. Dit boek is op een hele sluwe slimme manier in elkaar gezet!

Dit boek is, net zoals A Court of Thorns and Roses, een emotionele achtbaan. Ik probeer momenteel heel hard om geen spoilers te typen, zo’n achtbaan was het! Ondanks dat vond ik het niet beter dan het eerste boek. Voor mijn gevoel kwamen er bijvoorbeeld iets teveel sex scenes in voor, was het allemaal iets te plots waardoor mijn hart het niet kon accepteren. De plotwending had iets meer naar opgebouwd kunnen worden..

Maar ondanks dat is ook A Court of Mist and Fury een boek die ik in enkele dagen heb uitgelezen. Ik had moeite met door het eerste deel heen komen, waardoor ik er iets langer over heb gedaan. Maar dat geeft niet! Het einde van het boek maakt alles meer dan goed!
Oh.. Dat einde.. Waar zijn mijn tissues? Mijn hart is in zo’n duizend stukjes gebroken. Ik heb dat einde een aantal keren moeten herlezen. Gebeurde dit echt? Heeft Sarah dit echt geschreven? Echt een heel mooi, zielig en passend einde voor het eerste boek!

Net zoals het eerste boek is dit boek in twee delen te splitsen. Het eerste deel is weer karakters leren kennen en opnieuw verliefd worden op de wereld. Maas kan dit echt heel erg goed, karakters en werelden scheppen met woorden. Ook manipuleert Maas je in dit gedeelte, vooral emotioneel. Dat ze dát voor elkaar krijgt als schrijfster maakt haar alleen maar beter! Het tweede deel is weer opbouwen naar de climax. Er zit weer veel bloed in dit boek, wat mij alleen maar enthousiaster maakt. De actie scenes zijn weer heel mooi uitgewerkt en je leest er makkelijk doorheen.

Maas houd haar vlotte schrijfstijl met een serieus randje, waardoor het boek heerlijk weg leest (het was dan ook puur het verhaal waardoor ik er moeilijk doorheen kwam). Dit maakt het boek alleen nog maar leuker.

A Court of Mist and Fury is een boek dat je door een emotionele achtbaan laat gaan. Ondanks dat ik het eerste gedeelte van het boek maar lastig vond en de richting waar het heen ging drie keer niks vond, viel op een gegeven moment alles op zijn plek. Doordat alles op zijn plek viel raakte ik opslag net zo verliefd op het tweede boek als op het eerste. Wat vond jij van A Court of Mist and Fury?

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *