10 redenen waarom ik e-books lees!

Persoonlijk 4 comments

Ik houd van fysieke boeken, maar soms vind ik het gewoon fijner om een digitale versie te lezen of mee te nemen. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. Dit zijn mijn 10 redenen waarom ik e-books lees!

01. Mijn vriend kan niet met fel licht slapen, dus normaal lezen in bed heeft een tijd limiet.
Het licht van mijn leeslampje houd mijn vriend helaas wakker, hierdoor kan ik vaak maar lezen tot een bepaalde tijd. Ik lees namelijk graag in bed (mijn favoriete leesspot!). Maar een e-reader heeft zacht geel licht waar hij gewoon doorheen slaapt. Ideaal!

02. Een e-reader is minder zwaar dan een boek.
Onderweg lezen vind ik ook echt heerlijk! Maar sommige boeken die ik lees zijn vrij zwaar. Ik heb reuma en kan daardoor niet zo zwaar meer tillen. Gelukkig is een e-reader niet zo zwaar!

03. Een e-reader past in bijna al mijn tassen.
Of ik heb een grote tas bij die compleet is volgepropt met andere dingen of ik heb een hele kleine tas bij waar een boek gewoon niet in past. Dan is voor mij een e-reader gewoon de perfecte oplossing.

04. Het houd voor mij fijner vast.
Ik had het net over reuma, dit is weer een reden die daarmee te maken heeft. Een dik boek is voor mij erg moeilijk vast houden en doet pijn. Een e-reader is dunner & lichter, dat werkt voor mij dus gewoon veel beter.

05. Je kan zelf de regelafstand en grootte van de letters bepalen
Soms worden mijn ogen heel erg moe van een boek, bijvoorbeeld wanneer het hele kleine letters zijn die erg dicht op elkaar staan. Bij een e-book kan je dit zelf instellen en dat vind ik gewoon heel erg fijn.

06. Mijn e-reader is waterdicht.
Ik ben ontzettend onhandig en lees boeken vaak onder het genot van een bakje koffie. Zelf heb ik nu geen bad meer maar mijn vriend vroeger wel. Toen las ik ook nog eens vaak lekker in bad. Laten we zeggen dat ik uit ervaring kan zeggen dat papieren boeken het niet goed doen met water.

07. Veel schrijvers sturen me een digitale kopie in plaats van het fysieke boek.
Ik recenseer natuurlijk heel veel boeken en veel schrijvers sturen mij dan een digitale kopie. Ik vind het fijner om deze dan op een e-reader te lezen dan via mijn laptop of desktop beeldscherm.

08. Als ik onderweg mijn boek uitlees heb ik er gewoon nog eentje bij!
Ik lees vaak onderweg en het is al vrij regelmatig geweest dat ik mijn boek uit lees en geen tweede boek bij heb! Soms moet ik dan de terugweg zelfs nog zien te overleven. Soms heb ik een nieuw boek gekocht, maar met een e-reader is dat helemaal niet nodig. Ik heb er gewoon nog eentje bij!

09. Mensen zien niet wat ik lees…
Soms vind ik het een beetje awkward als mensen kunnen zien wat ik lees.. Ik lees bijvoorbeeld soms graag kinderboeken of boeken waarvan de cover of titel een beetje raar klinken. Omdat ik vaak in het openbaar lees vind ik deze anonimiteit toch wel heel prettig!

10. Mijn boekenlegger kan niet zoek raken of tussen de bladzijdes uit vallen.
Dit klinkt misschien als een hele stomme reden, maar mijn boekenlegger raakt vaak zoek en valt ook ontzettend vaak tussen de bladzijdes uit. Bij een e-reader heb ik dat probleem niet, hij onthoud namelijk waar ik was gebleven! Ik heb er nog geen problemen mee gehad. Heerlijk!

Dat zijn mijn 10 redenen waarom ik E-books lees. Welke redenen heb jij om wel of niet e-books te lezen? Laat ze achter in de reacties!

 

Author Angela

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *