A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

Recensie 1 comment

Er was echt een enorme hype rond dit boek, waardoor ik een beetje skeptisch was toen ik eraan begon. Maar dit boek is de hype meer dan waard! Wat vond ik van A Court of Thorns and Roses?


Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Bloomsburry
Genres: Young Adult, Fantasy, Romance
Bladzijdes: 416
ISBN: 9781619634442
Uitgave: Paperback
Prijs: € 16,19
Rating: 9,5/10
Klik hier voor de goodreads pagina


When nineteen-year-old huntress Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin—one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.

As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she’s been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow grows over the faerie lands, and Feyre must find a way to stop it . . . or doom Tamlin—and his world—forever.

Om heel eerlijk te zijn heb ik maar één woord voor dit boek: Wauw! Voor iedereen die houd van romantiek, young adult en fantasy is dit een absolute aanrader. Ik heb dit boek een hele lange tijd in mijn bezit gehad. Ik had hem namelijk al gekocht in September 2017. Maar toch wachtte ik heel lang met het lezen van dit boek. Vraag me niet waarom, want dat antwoord kan ik je niet geven. Misschien was het de hele hype eromheen dat mij tegen hield… Ik ben in iedergeval ontzettend blij dat ik het nu toch gelezen heb!

Vanaf het begin af aan boeide het boek me ontzettend. Ik ben niet de snelste lezer maar zodra het boek me echt pakt veranderd dat totaal. Ik las dit boek dan ook in een paar dagen uit. Ik las de engelse versie en die las echt heel prettig weg! De schrijfstijl is vlot genoeg dat het niet saai word, maar heeft ook zeker een serieuze ondertoon waardoor je verder wilt lezen. Er is door het hele boek een sfeer waardoor je gewoon weet dat er iets mis is. Het boek spreekt ontzettend tot de verbeelding en dat vind ik echt heerlijk.

De karakters vind ik ook echt geweldig. Er zitten lagen in en die leer je één voor één kennen. Ieder karakter heeft een achtergrondverhaal. Zo leer je die van de bijkarakters, zoals een dienstmeid, ook kennen! Er zit een heerlijke diepte in deze karakters waardoor ik ze begreep en met ze mee leefde. Feyre is het hoofdpersonage van dit verhaal en haar leer je dan ook het beste kennen. Ze maakt ook een behoorlijke karakterontwikkeling mee.

De wereld van Pyrthian vind ik ook echt heerlijk en ik kan niet wachten tot meer boeken te lezen die in dit land afspelen. Het concept van verschillende courts met ieder een eigen high lord vind ik een leuk concept, alhoewel het volgens mij regelmatig (in een andere vorm) word gebruikt in verhalen. Maar dat deze courts dan ook hun naam naleven vind ik prachtig. Zo is het altijd lente in de Spring Court. Dit vind ik echt een fantastisch detail.

Het verhaal doet mij een beetje denken aan Beauty and The beast, maar dan anders. Ergens vermoed ik dat de schrijfster daar ook haar inspiratie vandaan heeft. Ondanks dat het me aan dit bekende sprookje doet denken is het toch echt een heerlijk verhaal.

A Court of Thorns and Roses was voor mij een emotionele achtbaan. Het verhaal begint wat langzaam maar bouwt al heel snel op in een razend tempo. Het moment dat je door krijgt dat het niet allemaal is zoals het lijkt gaat het opeens heel erg snel. Deze verandering in tempo paste perfect bij het verhaal en het gevoel dat het bij mij opriep. Het verhaal is dus heel duidelijk in twee delen te splitsen: Het langzamere gedeelte waarbij Feyre Tamlin en de Fae beter leert kennen (en waardoor je de karakters leert kennen) en het gedeelte dat vol actie, bloed en geweld zit.

Dat is wel een ding met dit boek: Het is niet beschaamd voor sex, actie, bloed en geweld. Je leest het goed: Sex! Dat was wel het laatste wat ik verwachtte in dit boek. Daardoor vind ik dit boek stiekem nog veel beter! Het enige waar ik me op een punt wel aan irriteerde is dat Feyre zo vastgebrand was op terug gaan naar huis. Maar ergens begreep ik haar ook wel.

In het kort: Ik vond dit echt een geweldig boek en als je van romantiek, fantasy en YA houd is dit een absolute aanrader! Heb jij A Court of Thorns and Roses al gelezen?

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *