Gras – Koen Strobbe

Recensie 0 comments

Ik werd benaderd door Standaard Uitgeverij om dit boek te recenseren nog voordat ik in deze gigantische lees en blog dip terecht kwam. Hij is dan ookal een tijdje oud. Alsnog heb ik mijn best gedaan hem alsnog te kunnen recenseren! Wat vond ik van deze literaire thriller?

Auteur: Koen Strobbe
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Genres: Thriller
Bladzijdes: 320
ISBN: 9789022335598
Uitgave: Paperback
Prijs: €19,99
Rating: 6/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Gianna Mercier verloor haar moeder in een ongeval toen ze nog een kind was. Zelf kwam ze er met een lelijk litteken van af. Ze werd doctor in de chemie en ontwikkelde een molecule waarmee ze barre regio’s in vruchtbare landbouwgrond kan veranderen. Pas als ze de persoonlijke grasdesigner wordt van de geheimzinnige sjeik Rahman el Siouffi slaagt ze erin haar ontwikkelingsproject te financieren.
Maar al snel blijkt dat haar werkgever een duistere kant heeft. Wanneer Gianna op zijn luxedomein in het elitaire Cap Ferrat bodemonderzoek verricht, ontdekt ze een anomalie in het terrein. Een lijk wordt opgegraven, en vanaf dat moment moet ze vrezen voor haar leven.

Thrillers.. Voor mij zijn dit vaak boeken die ik in één ruk uitlees of waar ik met moeite doorheen kom, ondanks dat het verhaal goed is. Voor mij is het dan ook altijd weer een schot in het duister of een boek mij pakt of niet. Gras lag voor mij eens voor de verandering in het midden. Ik vond het een leuk boek die aardig weg las, maar het was niet helemaal mijn ding.

De begin zin wist meteen mijn interesse te wekken waardoor ik al snel verder las. Het hoofdpersonage, Gianna, wist mij ook zeker wel aan te spreken. Ze was goed uitgewerkt en wist je mee te sleuren in het verhaal. Ook de andere karakters in het boek waren uitstekend uitgewerkt. Alle personages zijn uniek, je kan ze zelfs wat excentriek noemen! Met dit soort personages ben je altijd wel in voor verassingen. Je twijfelt eigenlijk aan iedereen die langs komt in dit boek. Hebben ze wel goede bedoelingen? Wat voor persoon is het echt? Heel leuk gedaan!

Het plot zit goed in elkaar en is zeker niet voor de hand liggend. Soms voelde het verhaal wat vergezocht aan door sommige details, maar daar kon ik wel overheen kijken. Er zitten veel verschillende verhaallijnen in het boek die vlot met elkaar verbonden zijn.

Koen heeft een vlotte schrijfstijl die vlot weg leest, wel merk je dat Koen een vlaamse schrijver is door sommige woorden die hij gebruikt. Voor mij is dit best wel storend, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak.

Al met al, ondanks dat het boek niet helemaal mijn ding was, zat hij zeer zeker goed in elkaar! Koen is een goede schrijver en het verhaal is sterk, spannend en vooral heel gedetaileerd. Voor de liefhebber van spannende verhalen zeker de moeite waard! Wie weet is het wel jouw ding?

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *