One for the birds – Lily Mitchell

Recensie 0 comments

Al voor langere tijd staat dit boek op mijn TBR en nu heb ik hem dan toch eindelijk gelezen! One for the birds is een verhalen bundel, alleen hebben de verhalen dan een horror thema. Normaal zijn verhalenbundels niet helemaal mijn ding. Maar wat vind ik van deze?

Auteur: Lily Mitchell
Uitgever:  Godijn Publishing
Genres: Spanning, thriller, horror
Bladzijdes: 186
ISBN: 9789492115140
Uitgave: Paperback
Prijs: € 17,90
Rating: 8/10
Klik hier voor de goodreads pagina

From a deal with the devil to heads in boxes and even a computer that goes on a rampage, One for the birds is a unique collection of short stories that makes you feel a bit uneasy in the end.
In One for the birds, Lily Mitchell gives you surrealism, betrayal and some macabre situations in which the main characters find themselves lost or trapped. But that’s not all. Here and there a main character learns valuable life lessons a little too late. Besides death and suspense you’ll find a good dose of sarcasm. These short stories are an easy read and very variable. Are you particularly fond of scary stories than you don’t want to miss out on these.

Het probleem dat ik met verhalen bundels heb is dat ik meestal vind dat de hoofdpersonen heel vlak zijn. Laat ik het dan maar ook meteen zeggen: De hoofdpersonen bleven heel vlak! Maar verhalen bundels bekijk ik altijd op een hele andere manier, juist omdat ze een collectie van korte verhalen zijn. Je kan niet van een schrijver verwachten dat ze helemaal de diepte in gaan met een karakter wanneer het zo’n kort verhaal is.

De verhalen waren erg goed opgebouwd en hadden een cliffhanger of een scene waardoor je gewoon verder wilde lezen. De sfeer zat er goed in en daar houd ik ontzettend van. Ze waren spannend en soms ook een beetje griezelig. Maar om het nou echt heel erg eng te noemen, nee… Het was meer spanning die een hoofdrol speelde met hier en daar een horror element.

Wat ik het leukste vond was de variatie op schrijfstijl. We hadden verhalen vanuit verschillende perspectieven. Zo waren er verhalen met het ik-perspectief maar ook vanuit de alwetende verteller. Dit zorgde ervoor dat ik snel doorging naar het volgende verhaal. De variatie maakte het minder saai en zorgde ervoor dat mijn spanningsboog niet ontspande. Dat was echt enorm prettig!

One for the birds is zeker een boek voor mensen met een voorliefde voor het horror genre en die houden van verhalen met een creepy tintje. Ik ben duidelijk een van die personen want dit boek liet me niet meer los! Het was heerlijk om tussendoor even een verhaaltje erbij te pakken en dan het boek weer makkelijk weg te kunnen leggen. Een heerlijk boek voor tussendoor!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *