Yalfest 2019

Events 1 comment

Op 21 april vond YalFest 2019 plaats! Ook dit jaar was ik natuurlijk weer van de partij en heb ik vol op genoten! Helaas moest mijn verslagje eventjes op zich laten wachten.. Maar hier is hij dan!

Het eerste wat me opviel was dat deze locatie veel ruimer opgezet was! Wat een verschil met vorig jaar! Wat ik dan wel weer jammer vond was dat deze locatie een stuk minder sfeer had in vergelijking met Aalsmeer. Maar de ruimte maakte dat al enorm goed!

Helaas waren nog niet alle kraampjes open toen je om 11 uur binnen kwam… Dat had fijn geweest want dan kon je vóór het podium programma, de signeer sessies en de masterclass alvast de kraampjes langs en kopen wat je wilde hebben. Misschien een verbeter puntje voor volgend jaar?

Al snel was het tijd voor het interview op het podium. De presentator dit jaar was heel erg sympathiek en ik vond hem erg leuk overkomen! Hij had zich duidelijk goed ingelezen en wist het publiek ook mee te krijgen. Het interview voelde rustig en totaal niet gehaast. We waren wel wat later begonnen, maar dat was eigenlijk helemaal niet erg. De vragen waren erg goed uitgekozen en de tijd vloog echt om!

De schrijvers dit jaar waren ook echt super leuk en duidelijk heel erg trots op hun boeken! Het interview zat vol inside jokes, wat het simpelweg gewoon nog veel leuker maakte om naar te luisteren! De meeste schrijvers kwamen ook heel erg sympathiek over. Mijn favoriete antwoorden kwamen van Benjamin.. Ook niet zo gek! Ik keek naar hem het meeste uit! Wat een leuke, aardige, vriendelijke, grappige man blijkt dat te zijn!

Het podium was goed opgezet en de schrijvers zaten lekker verspreid. Zo kon je ze heel makkelijk zien vanuit de zaal! Het enige jammere aan de zaal zelf was de opstelling van de stoelen. Aalsmeer had echt een theater met een hele fijne opstelling. Hier zat je achter elkaar, in plaats van oplopend. Wel was het geluid echt heel goed! Je kon de schrijvers heel goed verstaan waar je ook zat in de zaal.

Kijk eens wat een volk! De rijen waren behoorlijk lang en je kon wel minstens een halfuur in de rij staan voor jouw favoriete schrijver. Ik was zelf al een halfuur voor de opening van de signeer sessies bij Benjamin in de rij gaan staan. Hierdoor stond ik bijna vooraan en was ik dus zo aan de beurt! Dit deed ik vorig jaar ook. Het is altijd maar een gokje of je daadwerkelijk de schrijver met de langste rij kiest. Maar ook dit jaar heb ik weer goed gegokt!

Ik heb een foto met Benjamin weten te scoren en ik vind hem echt zo ontzettend leuk! Hij is zo’n lieve aardige man. Ik geloof dat hij mijn hart een klein beetje gestolen heeft… Ook lied ik mijn boeken signeren door Terri (wiens boek mij echt geweldig lijkt! Ik heb een zwak voor dystopia verhalen) en Kristal (wiens boek ik scoorde tijdens een Bol.com sale en helemaal hyper werd toen ik hoorde dat zij op Yalfest was! WAHH!!) Ook deze twee schrijvers waren echt super aardig! Het leuke was dat schrijvers ook echt de tijd namen om met jou te praten. Er stond wel echt een lange rij, dus je had niet ontzettend veel tijd om met ze te praten. Maar je kon ze wel snel een vraag stellen en zeggen hoe tof je het vond om ze te ontmoeten!

Nadat ik drie boeken had laten signeren tijdens de signeer sessie ging ik ook nog snel even langs heb Hebban café. Ik had drie boeken gescoord op YALfest zelf waarvan de schrijver ook aanwezig was. Dan ga ik natuurlijk niet naar huis zonder deze gesigneerd te krijgen! Vorig jaar ontmoette ik Daniëlle Bakhuizen al, wat een geweldige vrouw vind ik dat! En ze wist ook nog eens wie ik was! Maar hoe dan?! Ik werd er toch wel een beetje verlegen van. Daarnaast liet ik ook Dit is Hoe het ging door Astrid en Het Licht van Lorelei door Jen laten signeren. Ook deze dames waren erg gezellig en hadden duidelijk passie voor hun boek! Bij Astrid kwam ik ook nog Chinouk tegen, die natuurlijk weer aan het vloggen was.

De Masterclass die ik had gekozen was “Hoe maak ik een Podcast?” door Jaap en Bas van de Grote Vriendelijke Podcast! Zelf werk ik al een tijdje aan het opzetten van een podcast en hoop ik dat in 2019 nog op poten weten te krijgen! Ik heb veel tips uit deze masterclass kunnen halen. Daarnaast zijn Jaap en Bas ook nog eens hele toffe mannen! Na de masterclass ben ik eventjes blijven hangen om te kletsen. Altijd gezellig!

Als laatste lied ik nog twee boeken door Karen M. McManus signeren. Waarom twee? Mijn vriend was ook mee en hij is niet zo’n boeken freak! Maar liet wel een boek signeren: Mijn boek! Ook Karen was echt een super gezellig mens die duidelijk super trots is op haar boeken!

Dit jaar hebben wij het avond programma over geslagen. De volgende dag moest ik namelijk gewoon weer werken en dan is het geen goed idee om nog heel lang te blijven hangen. Om half vijf gingen we richting huis en voor ons was dat ook lang genoeg. Zoals elk jaar was Yalfest het dubbel en dwars weer waard!

Was jij ook op Yalfest? Wat vond jij ervan? Laat een reactie achter hier beneden!

 

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *