Schimmenvlucht – Lynn Robin

Recensie 0 comments

Ik mocht ook het derde deel van de schimmenwereld serie recenseren! Met de eerste twee boeken nog in mijn achterhoofd begon ik vol enthousiasme aan dit derde deel, brandend met nieuwsgierigheid hoe het de karakters zal verlopen.

Auteur: Lynn Robin
Uitgever: Smashwords Edition
Genres: Fantasy
Bladzijdes: 191
ISBN: 9781370592265
Uitgave: Ebook
Prijs: €4,01
Rating: 8/10
Klik hier voor de goodreads pagina

“De ramen van mijn ziel zijn opgeslokt. Misschien heb ik geen ziel meer.
Zo voel ik me de meeste dagen wel.”

Dinah is zes jaar geleden een Waker geworden en iedere dag is het een gevecht om het Schimmenmeer te bewaken en te voorkomen dat ze in de Kerkers belandt; de grootste nachtmerrie van iedere Waker.
Maar het noodlot lijkt andere plannen voor haar te hebben.
Een gezicht uit het verleden duikt op: De gesluierde vrouw.
Als Dinah niet doet wat zij zegt, zal haar zus sterven – maar het is onduidelijk wat de vrouw precies van haar wil.
Dinah is al snel gedwongen om samen te werken met haar vijanden, herinneringen van haar leven als medium worden opgerakeld, beloftes zijn verbroken en leugens komen aan het licht.
Wiens kant zal Dinah kiezen?

Ook Schimmenvlucht is een boek waar ik enorm van genoten heb. Ik vind dit echt een ontzettend leuke serie en elke keer kijk ik weer uit naar het nieuwe deel! In elk boek leer je weer wat nieuws over deze wereld. Het fijne aan deze serie is dat alle boeken ook écht lezen als één verhaal. Je krijgt ook niet alle informatie in één keer. Super prettig is dat!

Het verhaal ging dit keer over Dinah, iets waar ik al lang naar uit kijk. Dinah is een karakter die vanaf boek één al mijn interesse heeft gewekt. Haar karakter voelt het meest mysterieus maar ook het meest diep. Je merkt al vanaf boek 1 dat er meer aan de hand is dan wat er op papier staat. Dat vind ik altijd enorm goed aan een boek, want het stimuleert je om door te blijven lezen. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan met dit boek. Ik kon niet stoppen met lezen!

Net zoals in Schimmenlied en Schimmendans word het verhaal ontzettend goed opgebouwd. Stukje voor stukje en niet alles tegelijk. Ik houd er van als je kleine beetjes informatie krijgt. Verder is Lynn’s schrijfstijl nog steeds enorm fijn (meer kan je hierover lezen in mijn vorige recensies).

Het blijft een pluspunt dat de boeken over de Schimmenwereld helemaal niet zo dik zijn. Daardoor lezen ze lekker weg! Ook dit boek heeft weer een tof einde. Ook heeft hij een beetje een plottwist, maar ik ga hem niet spoilen. Je zou deze serie eigenlijk gewoon zelf moeten lezen!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *