Marlistories Sprankles

Recensie 0 comments

Marlistories geeft me het gevoel van een serie: Elke week krijg je een nieuw hoofdstuk of verhaal in je mailbox! Ik mocht de abonnementen uitproberen. Het eerste abonnement dat ik uitprobeerde was Sprankles en dit vond ik ervan!

Wat is Marlistories?
Hou jij van wegdromen in verhalen, maar kun je steeds de tijd niet vinden? Of wil je dat het verhaal verder gaat dan de woorden alleen? Verrijk dan je leven met Marlistories, een digitale boekenbox met daarin elke week het volgende deel van een mooi verhaal, aangevuld met leuke, inspirerende en exclusieve goodies. Voor € 1,99 per maand krijg jij een jaar lang elke week een genietmoment in je mailbox! Gun jij jezelf ook een wekelijkse dosis leesgenot? Abonneer je nu!

En er is meer…
Een online community met andere Marlistories-lezers, waar je de goodies kunt vinden, waar je kunt kletsen en (na)genieten, of in contact kan komen met de schrijfster zelf.
Aan het eind van het jaar wordt het boek in zijn geheel naar je toe gestuurd, als e-book (gratis!) of als fysiek boek (tegen verzendkosten).
Bron: Marlistories.nl

Het Sprankles Abonnement
Sprankels bestaat uit twaalf korte verhalen die stuk voor stuk op geheel eigen wijze licht schijnen op zowel het alledaagse als het fantastische.
Maak bijvoorbeeld kennis met Miron. Hij is lelijk als de nacht, maar om daarom zijn dromen maar op te geven? Geen haar op zijn hoofd die daaraan denkt!
Wanneer Lirael wakker wordt met een dreunende hoofdpijn en een warrig geheugen, zet ze alles op alles om zich weer te herinneren wie ze werkelijk is. Haar man en dochtertje zijn vooral heel blij dat ze is teruggekeerd. Wat blijft er dan knagen in de hoekjes van haar geest?
Rein en zijn vriendin delen lief en leed met elkaar, helemaal nu het dorp in de macht is van een seriemoordenaar. Wanneer hij haar noodkreet ontvangt, is hij de enige op wie ze nog kan rekenen.
Denara weet precies wat haar te wachten staat wanneer ze de deur achter zich hoort sluiten. Het lot van velen ligt in haar handen, fragiel als de vleugels van een vlinder. Tijd is alles wat ze heeft, maar gaandeweg glipt de controle haar steeds sneller door de vingers.
Laat je verbazen, vermaken en ontroeren en reis voorbij de grenzen van het normale.
Bron:
Marlistories.nl

Wat vond ik ervan?
Begin April kreeg ik het eerste korte verhaal in mijn mailbox. Deze ging over een danseres, een prima ballerina en een engel. Het verhaal was iets te zoetsappig voor mijn smaak, maar ik ben dan ook meer het type voor horror & fantasy. Ik had stiekem gehoopt dat het eerste verhaal een horrorverhaal zou worden of iets spandenders. Het verhaal was erg goed geschreven en je las er ook erg prettig doorheen. De lengte was simpelweg perfect. Ik heb het gelezen toen ik voor langere tijd naast mijn vriend in de auto zat. Ik raad dit abonnement zeker aan als je regelmatig met de trein moet reizen of ander openbaar vervoer. Niks is fijner dan even snel een stukje lezen en niet vast zitten aan een cliffhanger!
Omdat het een kort verhaal was waren de karakters natuurlijk niet helemaal uitgewerkt, maar voor een kort verhaal kwamen ze zeker wel goed uit de verf. Je voelde de gedrevenheid van de hoofdpersoon (onze danseres) en de lichte wanhopigheid van onze engel. Dit vond ik erg goed gedaan want dit mis ik meestal in korte verhalen; het oproepen van een emotie!
Mijn eindconclusie is dan ook dat dit een heerlijk abonnement is voor tussendoor en het zeker een aanrader is als je regelmatig een eind moet reizen met het openbaar vervoer. Het leest lekker weg en de verhalen zijn zeker plezierig om te lezen.

Cijfer: 8/10

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *