Everything, Everything – Nicola Yoon

Recensie 1 comment

Ik ben het type dat graag het boek wilt lezen voordat ze de film ziet. Everything, Everything was hier dan ook geen uitzondering op. Zodra de eerste trailers op internet verschenen zocht ik al naar het boek. De trailers spraken me wel aan en ik was erg nieuwsgierig geworden naar het verhaal. Ik ben ook zeker niet teleurgesteld!


Auteur: Nicol Yoon
Uitgever: Scelta Publishing
Genres: Young Adult
Bladzijdes: 320
ISBN: 9780553496642
Uitgave: Paperback
Prijs: € 9,99
Rating: 9/10
Klik hier voor de goodreads pagina

My disease is as rare as it is famous. Basically, I’m allergic to the world. I don’t leave my house, have not left my house in seventeen years. The only people I ever see are my mom and my nurse, Carla.
But then one day, a moving truck arrives next door. I look out my window, and I see him. He’s tall, lean and wearing all black—black T-shirt, black jeans, black sneakers, and a black knit cap that covers his hair completely. He catches me looking and stares at me. I stare right back. His name is Olly.

Maybe we can’t predict the future, but we can predict some things. For example, I am certainly going to fall in love with Olly. It’s almost certainly going to be a disaster.

De eerste keer dat ik dit boek opensloeg vroeg ik mij af of ik wel het juiste boek in handen had. Dit was niet het format dat ik voor ogen had toen ik de achterflap van het boek gelezen had. Toch stoorde het me niet, ik vond het juist passend bij de algehele sfeer van het boek. Héél tof gedaan! Je vind namelijk niet alleen tekst maar ook ‘handgeschreven’ briefjes, dokter documenten, e-mails en nog veel meer! In sommige boeken vind ik dit storend, maar bij dit boek juist totaal niet.

Everything, Everything heeft een verhaal die mij erg aanspreekt. Zelf ben ik ook chronisch ziek en vind ik mijzelf regelmatig aan de zijlijn, kijkend naar hoe anderen hun leven leiden omdat ik simpelweg te moe ben of teveel pijn hebt. Normaal gesproken houd ik namelijk helemaal niet van dit soort romantische verhalen. Ik ben meer een actie, fantasy, thriller & horror type. Maar ik vloog echt door Everything, Everything heen. Het verhaal zat echt ontzettend goed in elkaar.

De karakters vond ik erg interessant neer gezet. Maddy is ziek en je snapt echt precies waarom ze is zoals ze is. Dat vind ik zo ontzettend goed gedaan! Olly is vanaf het begin een mysterie en je wilt hem gewoon beter leren kennen. Ook dit is ontzettend goed gedaan want het nodigt uit om te blijven lezen. De ‘bij’-karakters zijn ook precies ver genoeg uitgewerkt dat ze wat toevoegen aan het verhaal. Nicola heeft het echt heel erg goed gedaan!

Nicola heeft een zeer vlotte schrijfstijl waardoor je echt door het boek vliegt. Hier en daar vind je medische termen, maar ik vind dat je deze begrijpt door het boek te lezen. Het word in principe allemaal uitgelegd in het verhaal. Het leest echt heel prettig en je leeft mee met de personages. De relatie tussen Maddy & Olly is erg goed uitgewerkt. Ze willen graag samen zijn maar kunnen dit dus niet door de ziekte van Maddy. Je voelt ook echt gewoon de twijfel tussen de woorden door.

Er zit ook een behoorlijke plottwist in het boek. Het leuke aan deze plottwist is dat je hem ergens wel ziet aankomen maar ergens ook weer niet. Het geeft zeker een extra dimensie aan het verhaal! Hij had misschien wel wat extra uitgewerkt mogen worden, want ondanks dat je begrijpt waarom word het naar mijn mening niet heel lekker uitgelegd. Je snapt het zeg maar door te lezen, maar het word niet gezegd. Ergens is dit ook wel bijzonder, want je snapt het wel.

Wel vermoed ik dat Everything Everything zo’n ‘love or hate it’ boek is. Ik heb er namelijk veel verschillende meningen over gehoord. Zelf vond ik het boek echt geweldig en ben ik er zeer enthousiast over. Heb jij dit boek ook gelezen en wat vond jij ervan?

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *