Kai – Dereck Vasconi

Boeken, Recensie 0 comments

Vanaf het begin tot aan het eind had dit boek mij in zijn greep. Elk vrij momentje dat ik had was ik wel met mijn neus in dit boek te vinden. Eigenlijk vind ik het ergens heel erg jammer dat hij nu uit is en smacht ik naar meer!


Satsuki Takamoto is an invisible otaku teenager in Hiroshima. The only thing she has going for her is the upcoming birth of her sister. No longer will she be alone. But when her mother has a gory miscarriage right in front of her, Satsuki loses her one chance at happiness. She spirals into a deep depression, shutting out everyone and everything by locking herself inside her bedroom-for good. Her sadness, however, pales in comparison to her uncontrollable anger. It spreads like a nuclear fire, ambivalent to what or who it destroys, and won’t stop until Satsuki accepts her sister’s death.

Meanwhile, on the other side of the world in Evanston, Illinois, Seul Bi Rissiello can’t sleep because every time she closes her eyes, she relives her adoptive parents’ gruesome deaths. Why is she thinking so much about them now, ten years afterward? As she struggles with working at a clinic for the mentally disturbed, Seul Bi starts to unravel under the weight of living a lonely life and being twice an orphan. Her life devolves into a series of ominous and dangerous hallucinations that threaten not only her sanity, but her very existence as well.

As both girls struggle to understand what is happening to them, their enigmatic connection comes into focus, raising the question: What if all the suffering in your life was carefully choreographed by somebody you’ve never met?

Kai
Auteur: Derek Vasconi
Uitgever: Self-published
Genres: Fantasy, Horror
Bladzijdes: 362
ISBN: 0692422129
Uitgave: Paperback
Taal: Engels
Prijs: € 16,49
Rating: 10/10
Klik hier voor de goodreads pagina

rsz_dsc00293-bewerkt

Het eerste was mij erg aantrok van dit boek was het feit dat er veel japanse elementen in verwerkt zouden zitten. Ik hoorde voor het eerst over dit boek van een vriendin van mij, die beweerde dat dit boek echt iets voor mij was. Ze had gelijk! Toen ik bij een J-horror lecture was en opeens Derek Vasconi voor mijn neus had staan, was ik dan ook verbaasd. Hij gaf twee kopieën van zijn boek weg en ik wist er een te bemachtigen! (Hij signeerde het trouwens ook nog eens!)

Het boek heeft een wat langzame start, waardoor ik in het begin regelmatig pauzes hield. Maar nadat de eerste gruwelijke gebeurtenissen voorbij komen, word dit boek al snel een achtbaan van emoties. Ik raakte érg gehecht aan de karakters, werd meegesleurd door het verhaal en gebruikte elk vrije minuutje om een hoofdstuk te lezen.

Ik ben een groot fan van Japanse Horror en dit boek paste dan ook precies in mijn straatje! Ondanks dat het een tijdje duurde voordat het boek op gang kwam, leek deze langzame opbouw echt nodig te zijn voor de intensiteit van het boek. Door de langzame opbouw komen de gebeurtenissen nog harder aan en lijken ze nog gruwelijker te zijn. Ook zitten er door de eerste hofodstukken heen verschillende clues verborgen naar wat voor gruwelijkheden deze bladzijdes voor je verborgen houden.

rsz_dsc00333_bewerkt-1

Het algehele thema van dit boek is ‘iedereen is met elkaar verbonden’. Dit thema staat op een laag pitje in het boek, tenminste dat is het idee dat je krijgt tijdens het lezen. Toen ik eenmaal bij de laatste paar hoofdstukken aankwam werd dit thema nogal in mijn gezicht gesmeten en is hij er eigenlijk de hele tijd al geweest.

Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen! Dit is zonder twijfel een van de betere horror boeken die ik gelezen heb. Dat komt meerendeels omdat het meer een psychologische thriller is dan een echt horror boek.

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *