Maaike & Domenico – Susanne Wittpennig

Boeken, Recensie 0 comments

De eerste keer dat ik van dit boek hoorde leek het me echt helemaal niks. Het klonk als een standaard verhaal, meisje ontmoet jongen, raken verliefd, dan komen de problemen… Maar toch werd ik nieuwsgierig naar dit boek door alle verhalen.


De veertienjarige Maaike is een buitenbeentje. Ze wordt vaak getreiterd door een stel meiden op school. Haar strenge vader maakt het haar ook niet gemakkelijk. Dan komt de mysterieuze Domenico bij haar in de klas. Maaike valt voor zijn knappe uiterlijk, maar tegelijkertijd vindt ze hem maar een vervelende opschepper. Toch ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap.

Auteur: Susanne Wittpennig
Uitgever: Callenbach
Genres: Young Adult
Bladzijdes: 303
ISBN: 9789026613029
Uitgave: Paperback
Taal: Nederlands
Prijs: €
Rating: 10/10
Klik hier voor de goodreads pagina

dsc00376-bewerkt

Dat ik door dit boek aangenaam verrast was is een understatement. Ik geef eerlijk toe, toen ik hoorde dat dit boek een christelijk tintje had was ik al meteen érg skeptisch over het verhaal. Toch stoorde het christelijk tintje mij helemaal niet, het was goed verwerkt in het karakter van Maaike waardoor het storend element werd.

Toen ik eenmaal was begonnen met het lezen van dit boek, kon ik niet meer stoppen. Ik had hem dan ook in 1 avondje uitgelezen. De karakters namen me echt mee, ik begon ook erg aan ze gehecht te raken en wilde het boek helemaal nog niet wegleggen toen ik de laatste bladzijde gelezen had. Dat zegt al genoeg, lijkt mij.

Op eerste gezicht lijkt dit verhaal een simpele roman te zijn.. Het gaat over Maaike, wat zo’n typisch saai gevalletje is. Domenico komt dan bij haar in de klas. Eerst weet ze niet helemaal wat ze met hem aanmoet. Langzaam aan leren ze elkaar beter kennen. Maar dan komen de problemen, want die kunnen natuurlijk niet ontbreken. Het zijn vrij realistische problemen en passen enorm goed bij het verhaal. Terwijl je leest zie je de twee hoofdpersonen praktisch groeien en zie je ook hun band groeien. Dit word op een rustige manier gedaan en voelt erg realistisch aan. Ook zijn de bij personages echt geweldig.

Laten we zeggen dat Deel 2 van deze serie binnenkort bij mij op de deurmat valt. Ik kan niet wachten!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *