Schimmendans – Lynn Robin

Recensie 0 comments

Wat ik het leukste vind aan boeken van Nederlandse schrijvers is dat ze altijd zo verrassend zijn! Zo werd ik een aantal maanden geleden heel erg verrast door het boek Schimmenlied van Lynn Robin! Toen zij mij via twitter benaderde of ik het leuk zou vinden deel twee van de schimmenwereld serie ook te recenseren zei ik zonder te aarzelen ja!

Auteur: Lynn Robin
Uitgever: Smashwords Edition
Genres: Fantasy
Bladzijdes: 124
ISBN: 9781370365845
Uitgave: Ebook
Prijs:
Rating: 8/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Blaze is zeventien jaar oud, een getalenteerde breakdancer… en een medium.
Als de engel Eli hem benadert om hem te helpen met een rondspokende Schim die de boel onveilig maakt op een balletschool, gaat Blaze op onderzoek uit. Maar als hij daar de balletdanseres Saffron ontmoet, valt alles wat hij denkt te weten over de Schimmenwereld in duigen.
Er zijn geheimen waar Blaze nooit van heeft geweten.
Geheimen, die zijn leven voor altijd zullen veranderen.

Nogmaals werd ik aangenaam verrast door de wereld die is gecreëerd door Lynn Robin. Het is al een tijdje geleden dat ik het eerste boek gelezen had  dus het was ontzettend leuk om weer terug te keren naar deze wereld! Waar ik vorige keer in de lente zon het boek heb gelezen was het dit keer in de trein richting Berlijn! Ik las het hele boek in één keer uit.

Het verhaal ging dit keer over Blaze en Saffron maar de setting bleef hetzelfde. Ook zagen we weer een aantal oude bekenden zoals Eli en Dinah. Het is zo leuk om hun weer terug te zien! Ondanks dat dit boek een deel twee is in een serie is hij ook heel goed los te lezen. Alhoewel je dan wel een paar kleine dingetjes mis, is het heel goed te doen!

Net zoals Schimmenlied word het verhaal heel goed opgebouwd en word je echt meegenomen in het avontuur. Eigenlijk ben je vanaf het allereerste moment gekluisterd aan het boek en wil je het niet meer wegleggen. Lynn heeft een fijne beeldende en meeslepende schrijfstijl dat erg goed past bij de setting van het boek. Ook zijn alle karakters goed uitgewerkt waardoor je een band met hen opbouwt. Ik leefde helemaal mee met Blaze en Saffron. Dit is zeker een verandering met het eerste boek, daar mistte ik een beetje diepgang bij de karakters.

Wat ook zeker een pluspunt is, net zoals bij het vorige deel van dit boek, is dat het boek helemaal niet zo dik is. Daardoor, en dankzij de vlotte schrijfstijl van Robin, leest het boek heerlijk weg! Dit boek heeft een erg tof einde, een einde dat ik eigenlijk niet verwacht had toen ik begon aan dit avontuur. Wat een heerlijke plottwist, ik houd ervan!

Houd jij van Fantasy boeken? Dan is de schimmenwereld reeks zeker een aanrader! De boeken lezen vlot weg, zijn niet enorm dik en zijn ontzettend leuk geschreven!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *