Goedzo en de Zoeker – Gerd Goris

Recensie 0 comments

Ik houd ontzettend van Fantasy boeken. Goedzo en de Zoeker leek dan ook zeker in mijn straatje te passen! Wat vond ik van dit fantasy boek?


Auteur: Gerd Goris
Uitgever: Macc
Genres: Fantasy
Bladzijdes: 238
ISBN: 9789078437451
Uitgave: Ebook
Prijs: € 16,95
Rating: 6/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Op een dag krijgt de eenvoudige huisknecht Goedzo van zijn meester de opdracht naar de stad Zonnaven te reizen en daar zo snel mogelijk met de koning te spreken. De weg naar Zonnaven blijkt echter gevaarlijker dan gedacht. Een bende criminelen zit achter hem aan en hulp moet uit een onverwachte hoek komen om de eenvoudige huisknecht te redden.

Het toeval wilt echter dat hij achter een vreselijk plan komt dat het gehele koninkrijk naar de rand van de afgrond kan brengen. Samen met de koning, zijn magisch begaafde dochter Mira, de jonge vechtjas Joris en de dronkaard Kantatis zijn ze gedwongen om te vluchten voor de macht van de Leugen en zijn trawanten.
De enige hulp om deze groeiende macht te breken, lijkt die van een koppige waterdraak te zijn.
Het gif van de Leugen verspreidt zich echter razendsnel onder de bevolking en heeft nagenoeg iedereen al in zijn ban. Zullen Goedzo en zijn vrienden in staat zijn om deze verschrikkelijke vijand te verdrijven zonder zelf ten onder te gaan?

Ik heb Goedzo en de Zoeker in een week uitgelezen. Ik kwam er wat langzaam doorheen door de schrijfstijl, omdat ik er erg aan moest wennen. Het was een wat ‘kinderlijkere’ (bij gebrek aan het juiste woord) schrijfstijl met typische middeleeuwse woorden ertussen door. Dit maakte het boek erg bijzonder. Later kwam ik erachter dat het om een vlaamse auteur ging. Dat verklaard het taalgebruik!

Het boek voelde aan als een sprookje en lijkt me zeer geschikt voor kinderen. Ik denk dan ook dat ik hem ga voorlezen aan mijn oppaskinderen. Ik denk dat ze ervan zullen smullen! Het heeft alles waar zij van houden: Een prinses, een dappere krijger, avontuur, magie en een vleugje liefde.

Het verhaal gaat erg snel, wat iets is waar ik niet heel erg van houd. Ik houd ervan als er meer opbouw is en het langer duurt voordat het eindspel word behaald. Het voelde wat gehaast aan hierdoor. Maar zoals ik al eerder zei: Dit past precies bij het gevoel wat het boek je geeft; namelijk het gevoel alsof je een sprookje leest. Ook zijn de personages niet uitgebreid uitgewerkt, maar dat kan je ook niet verwachten van een boek die maar 238 pagina’s lang is.

Voor de lengte van het boek gebeurd er wel veel en word je meegenomen in een heel leuk avontuur! De namen van de personages vind ik echt heel goed passen bij het verhaal en de sfeer die de schrijver overbrengt. Heel leuk gedaan!

Het is erg leuk om weer eens een fantasy tegen te komen die weg leest als een sprookje. Ik weet niet of het de bedoeling was van dit boek, maar dat is wat ik er het leukste aan vind! Ook het verhaal vind ik erg interessant en ik zou best nog wel eens meer avonturen willen beleven in deze wereld. Naar mijn mening is dit boek uiterst geschikt voor kinderen. Als Sociaal Werker zou ik hem dan ook zeker bij ons op de plank zetten!

Goedzo en de zoeker is een boek waar je van moet houden. Houd je van sprookjes? Dan raad ik zeker aan om dit boek een kans te geven.

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *