Woestijndiamant – Vincent Norá

Recensie 0 comments

Het is altijd leuk om recensie exemplaren in de brievenbus te krijgen! De cover van Woestijndiamant sprak me meteen aan toen ik het pakje open deed.

Auteur: Vincent Norá
Uitgever: Schrijvershuis
Genres: Thriller, Spanning
Bladzijdes: 282
ISBN: 9789492908148
Prijs: €19,95
Rating: 6,5/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Alle hoofdrolspelers zijn met elkaar verbonden door een diamant die van hand tot hand gaat in een reeks van emotionele gebeurtenissen. Eenmaal met de diamant in aanraking gekomen, worden zij gedwongen om snel keuzes te maken teneinde de dood te ontwijken.
George W. Rinkley is een commandant in het Franse vreemdenlingenlegioen. Vlak voor zijn diensttijd erop zit, komt hij in het bezit van een diamant. Maar het ‘aanvullende pensioen’ verbergt een duister geheim. Rinkley weet zichzelf te redden, maar wat hij achterlaat zal nog lang gevolgen hebben.
Erik staat op een kruispunt in zijn leven. Hij probeert zich los te maken van zijn jeugd. Vlak voor hij zijn vader verliest, als gevolg van kanker, ontmoet hij Aryane. Zij accepteert hem zoals hij is. Na het overlijden van zijn vader krijgt Erik de kans om voor eens en altijd te breken zijn kwelgeest. Al snel ontdekt hij dat het verleden niet altijd makkelijk los laat.
Aryane studeert in Utrecht. Daar leert ze Erik kennen. De omstandigheden dwingen haar om haar demonen onder ogen te zien.
Osimane leert het sterfbed van zijn grootmoeder een verschrikkelijk geheim kennen. Zijn geloof wordt op de proef gesteld en om de eer voor zijn familie terug te winnen gaat hij heel ver. De zoektocht leidt hem terug naar Nederland.
Yildrim is een man zonder mededogen. Hij heeft nogal wat te verbergen en als hij uiteindelijk een gelegenheid krijgt om af te rekenen met de enige die zijn ware aard kent, grijpt hij zijn kans.
De ontknoping vindt plaats in Dira Dawa, waar het ooit allemaal begon.

Het boek begon midden in de oorlog, wat mij eigenlijk vaak meteen op het verkeerde been zet. Ik ben namelijk niet zo’n enorm groot fan van oorlogsverhalen. Maar omdat het zo’n kort stukje was, vond ik het in dit boek helemaal niet erg. In tegenstelling, het zette meteen de goede toon voor het boek.

Meteen vanaf het begin worden de karakters vrij goed omschreven. Je krijgt een goed beeld van de karakters en krijgt stukjes achtergrondverhaal. Dit vind ik erg fijn, omdat je niet meteen in één keer alle informatie op je bord krijgt. Toch mis ik een bepaald soort diepgang met de karakters, omdat je telkens zo switched van perspectief. Dit is iets wat ik vaker heb als een boek vaak van perspectief wisselt. Dat is niet echt mijn ding omdat ik dan snel mijn interesse verlies of mij niet erg bind aan de karakters. Het tweede was het geval bij Woestijndiamant.

Wel is het verhaal erg goed geschreven en enorm spannend! Het leest lekker weg en je blijft redelijk geboeid. Sommige stukjes zijn wat langdradig, maar de spanning in dit boek maakt een hele hoop goed! Het verhaal word op een heel fijn tempo verteld, waardoor het uitgebreid aanvoelt. Het word zeker niet gehaast verteld, maar je merkt dat Vincent zijn tijd neemt om zijn verhaal te vertellen.

Vincent zijn taalgebruik is ook erg prettig om te lezen. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel je ding moet zijn, dus dit zal je zelf moeten ondervinden. Ik vond het erg fijn, omdat er veel ‘inside’ woorden worden gebruikt. Dit gaf extra smaak aan het verhaal dat verteld werd.

Al met al heb ik mijzelf vermaakt met dit boek! Het is niet mijn favoriet, maar zeker geen slecht boek! Als je van spanning houd met een vleugje super natural dan is dit het boek voor jou!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *