De orde van de poortwachters – Oli Veyn

Recensie 0 comments

De cover van dit boekt roept me eigenlijk al een tijdje, ik vind hem gewoon zo mooi! Eindelijk kreeg ik de kans om hem te recenseren toen mij een recensie exemplaar aangeboden werd. Natuurlijk zei ik héél snel ja, want hij stond echt al heel lang op mijn TBR!

Auteur: Oli Veyn
Uitgever: Godijn Publishing
Genres: Young Adult, Fantasy
Bladzijdes: 380
ISBN: 9789492115539
Prijs: €19,95
Rating: 9/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Overal in de wereld staan poorten en erebogen.
Stel dat ze gebouwd zijn met een reden?
Wat gaat er schuil achter deze poorten?
En is er iemand die de wacht houdt?
Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.

De orde van de poortwachters is een boek die mij van begin tot eind geboeid wist te houden. Ik heb er zo ontzettend van genoten dat hij sowieso een 9 verdient! Het is echt een waanzinnig boek dat makkelijk weg leest. Hij is lekker vlot geschreven met een hele fijne schrijfstijl. Soms voelde het misschien iets te ‘vlot’ aan en neigde het naar een jeugd boek. Ik denk dat iemand die een aantal jaar jonger is dan mij ook nog heel erg van dit boek kan genieten.

Het is bijzonder hoe Oli het voor elkaar krijgt dat je meteen vanaf bladzijde 1 een band heb met Nido, de hoofdpersoon. Ik herken mezelf heel erg in Nido, waardoor ik mezelf nog meer aan haar hecht. Oli heeft een verstandige keuze gemaakt met dit persone, omdat ik denk dat ik heel veel mensen zich in haar kunnen herkennen. Ook de andere karakters zijn ontzettend fijn beschreven. Je raakt minder aan hen gehecht dan aan Nido, maar toch weten ze een weg naar je hart te graven.

Daarnaast weet ze ook heel goed de wereld te bouwen, het voelt net alsof je er midden in zit. Dat is precies waar ik van houd! Het is dan ook de wereld die ik het meest interessant vind… Of eigenlijk moet ik zeggen dimensies? Werelden? De wereld zit namelijk als volgt in elkaar: Er zijn een hele hoop aantal dimensies waar je heen kan reizen en dan heb je ook nog onze eigen wereld. Deze connectie tussen werelden prikkelt echt mijn fantasie!

De scene’s zijn allemaal ontzettend goed uitgewerkt. Ze zijn goed beschreven. Of het nou een vechtscene is of een wat schattigere scene, Oli weet ze allemaal ontzettend goed uit te werken. Dat dit me opvalt zegt iets over dit boek!

Wat ik ook echt ontzettend prettig vind aan dit boek is dat de hoofdstukken niet al te lang zijn. Dit zorgt ervoor dat het boek dus ontzettend makkelijk weg leest. Samen met de fijne schrijfstijl is het een hele goede combinatie. De ene keer vind ik lange hoofdstukken fijn, de andere keer vind ik korte hoofdstukken fijner. Dit verschilt per boek en per schrijfstijl. In dit boek pastte de korte hoofdstukken erg goed! Ik denk niet dat hij zo vlot had weg gelezen als wanneer het lange hoofdstukken waren.

Ik kan vrij moeilijk geloven dat dit het debuut is van Oli, omdat het aanvoelt alsof het geschreven is door een doorgewinterde schrijfster. Van het verhaal, tot de personages, tot de scene’s op zicht… Alles is ontzettend goed uitgewerkt en spreekt echt heel erg tot de verbeelding. Oli heeft een fantastisch debuut op de wereld gezet!

Lang nadat ik dit boek uit had, dacht ik nog steeds na over hoe het nu verder gaat. Het is een boek die je doet smachten naar het volgende deel!

Als je dit boek al niet koopt voor de geweldige cover dan raad ik aan hem te kopen voor de geweldige inhoud! De Orde van de Poortwachters is een boek die je geboeid houd. Nu dat ik hem uit heb wil ik eigenlijk zo snel mogelijk deel 2. Dus, Oli.. Dit meisje houd zich aanbevolen!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *