Een nieuw hoofdstuk

De afgelopen weken is het wat stil geweest rond mijn blog. Dit komt omdat ik begonnen ben met werken. Dit nieuwe ritme is wat lastig om aan te wennen.. Een update was dus wel op zijn plaats!
De laatste week van Juli begon ik met werken, wat ervoor zorgde dat ik opeens een stuk minder tijd had voor mijn hobby’s. Ik had het eigenlijk andersom verwacht. Werken betekend immers geen huiswerk meer wat betekend dat ik veel meer tijd heb in de avonden. Dit is gedeeltelijk waar, ik heb meer tijd voor mijzelf. Ik hoef ’s avonds niet uren meer aan mijn examen opdrachten te werken.

Waar ik dus eigenlijk last van heb is een ritme vinden die bij me past. Ik doe momenteel flexwerk in de kinderopvang, wat betekend dat ik erg onregelmatige uren heb. Gezien het nu vakantie periode is werk ik plots véél meer dan dat er oorspronkelijk afgesproken was. Ik werk momenteel 3 tot 4 dagen en dit is behoorlijk wennen.

Van lezen komt het al een tijdje niet meer. Ik zit nog steeds halverwege de Nieuweling. Ik neem toch elke keer weer mijn boek mee in mijn tas, maar ik kan de concentratie gewoon niet vinden in de vroege ochtend en ’s avonds ben ik te moe. Ik hoop dat daar binnenkort verandering in komt.

Door deze situatie merk ik dat ik in een blog dipje ben gekomen. Mijn doel was om elke week 3 tot 4 blogposts online te zetten. Omdat dit niet lukte begon ik mijn enthousiasme en zin in het bloggen kwijt te raken. Daarom heb ik besloten om gewoon te posten wanneer ik kan! Dan heb ik de stress niet van ‘er moet een blogpost online!’. Daarnaast ben ik ook een beetje perfectionistisch, dus denk dat dit voor mij veel beter werkt op het moment.

Dankjulliewel dat jullie zijn blijven hangen, ondanks dat ik een beetje inactief ben geweest! Er zullen snel weer blog posts online verschijnen!

2 Comments

 • Laura augustus 8, 2018 at 9:34 am

  Ik herken dat helemaal hoor, dat irritante werk dat ineens zo’n groot deel van je tijd opslokt. Ze zouden het moeten verbieden 😀

  Maar gewoon een blog online zetten wanneer je er zin in hebt (en tijd voor hebt) en het strakke schema loslaten. Je moet jezelf niet in de stress werken omdat je je verplicht voelt een bepaald schema te volgen.

  Enne, veel succes met je nieuwe baan, uiteraard!

  Reply
 • Veronique augustus 8, 2018 at 9:44 am

  Allereerst heel veel plezier en succes met je nieuwe baan. Het is ook een hele instelling. Je leven ziet er opeens heel anders uit dus ergens is het ook wel logisch dat je moe bent en even wat minder blogt. Ik heb me met mijn blog nooit de verplichting opgelegd van zoveel blogs op die en die dag omdat dit meestal niet werkt. Vandaar dat ik ook gewoon blog zoals het uitkomt. Soms 7 blogs in een week soms maar 1 blog. En dat bevalt goed. Het moet tenslotte niet op werk gaan lijken he 😉

  Reply

Leave a Comment