Gesigneerde boeken

Friday Five 6 comments

Het onderwerp van deze Friday Five is gesigneerde boeken. Oh, jee… Mag ik er echt maar vijf kiezen? Dat word nog een uitdaging want ik heb aardig wat gesigneerde boeken verzameld!

De Nieuweling door Taran Matharu
Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Bloed en Beenderen door Tomi Adeyemi
Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de maji, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.
Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.
Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

De krakenvorst – Keruga door Johan Klein Haneveld
Op schermutselingen met buurland Taris na kent Kartaalmon al bijna zeshonderd jaar vrede. Hoewel de lijn van stichter Kart kort geleden van de troon is gezet, zucht het volk nog steeds onder hoge belastingen. Het priesterdom Keruga heeft zich afgescheiden van de gelovigen op het vasteland en volgt de strenge interpretaties van Sedratus na. Ondertussen zijn de heldendaden van de oude rassen vergeten. In plaats van dank zijn wantrouwen en haat hun deel …
In het heiligdom Santin daalt priesteres in opleiding Alecia af naar de ‘Spiegel van de dromen’. Daar ontvangt ze echter geen antwoord op haar vragen, maar een angstaanjagend visioen. Ze wordt afgevaardigd naar Kartaalmon om koning Warin de tweede te waarschuwen.
Tegelijkertijd reist de eigengereide Tarid terug naar zijn land van afkomst, vergezeld door zijn bloedbroeder Peritar, een vertegenwoordiger van de Hirita. Hij is van plan zijn geboorterecht terug te eisen, ook als hij daarvoor moet samenwerken met ongure types.
Schaapherder Frelik ten slotte maakt samen met zijn jeugdvriend Darnan plannen om hun kudde in een afgelegen dal te verstoppen. Hun dieren worden namelijk opgeëist door de soldaten van de mysterieuze Krakenvorst, van wie men zegt dat zelfs inktvissen hem gehoorzamen

De krakenvorst – Kartaalmon door Johan Klein Haneveld
Kartaalmon is binnengevallen door de Wurg, een volk dat in de legendes bekend stond als ‘de zwarte rovers’. Tegelijk zijn uit het buurland Taris de legers de zee overgestoken. Samen dreigen ze het hele schiereiland aan zich te onderwerpen. In het Noorden maken de Hirita zich op ten strijde te trekken tegen de troepen van de Wurg. Tarid reist voor ze uit om een beeld te krijgen van de oorlog en de beste plek voor een confrontatie. Als hij getuige is van de belegering van Steen zinkt de moed hem in de schoenen. Zelfs het volk van zijn vriend Peritar is niet tegen deze overmacht opgewassen.Ondertussen is Frelik hersteld van de verwondingen die hij heeft opgelopen op de vlucht voor Vorilit en de soldaten van de Krakenvorst. Hij voelt zich schuldig dat hij het meisje Miran in gevangenschap heeft achtergelaten en wil terugkeren om te proberen haar te bevrijden. Zijn nieuwe vriend Denerib vergezelt hem. Al voor ze de bergen over zijn worden ze al overvallen en begint een ongelijke strijd. En in een verborgen grot ontwaakt Alecia uit haar koortsachtige dromen. Ze wordt verpleegd door een groep volgelingen van de Almachtige, maar een die er heel andere ideeën op nahoudt dan ze heeft geleerd in het heiligdom Santin. Haar geloof heeft echter een flinke dreun gehad en eigenlijk wil ze er helemaal niets meer mee te maken hebben.

Everless door Sarah Holland
In the kingdom of Sempera, time is currency—extracted from blood, bound to iron, and consumed to add time to one’s own lifespan. The rich aristocracy, like the Gerlings, tax the poor to the hilt, extending their own lives by centuries.
No one resents the Gerlings more than Jules Ember. A decade ago, she and her father were servants at Everless, the Gerlings’ palatial estate, until a fateful accident forced them to flee in the dead of night. When Jules discovers that her father is dying, she knows that she must return to Everless to earn more time for him before she loses him forever.
But going back to Everless brings more danger—and temptation—than Jules could have ever imagined. Soon she’s caught in a tangle of violent secrets and finds her heart torn between two people she thought she’d never see again. Her decisions have the power to change her fate—and the fate of time itself.

Pindakaas en Sushi 1 door Roderick Leeuwenhart
Marle ziet het helemáál niet zitten om een weekend lang omringd te worden door otaku – fans van Japan. Ze is door haar vriendinnen meegesleurd naar een animeconventie en stiekem op zoek naar een schokkend schrijfonderwerp. Dan ontmoet ze een mysterieuze ridder die haar de wonderen van het festival toont – maar ze raakt hem op slag weer kwijt!
Marle duikt dieper en dieper in de zee van chaos en cosplayers. Zal ze de ridder terugvinden voordat het weekend om is? Een lang geleden weggestopte kant van haar komt naar boven.

Pindakaas en Sushi 2 door Roderick Leeuwenhart
Fuji, zomerfestivals, Comiket en kattencafé’s!
Marle denkt het allemaal voor elkaar te hebben: een hechte band met Joyce en Esther, haar gevoelige vriendje Flo, en nu die gedroomde reis. Het leven van een geek wordt niet veel beter, toch?
Eén voor één glijden haar zekerheden de afgrond in. De trip wordt een nachtmerrie van onmogelijke keuzes, jaloezie en de maskers die je draagt in het leven. Wat als je zelf de schurk van het verhaal blijkt te zijn?

Pindakaas en Sushi 3 door Roderick Leeuwenhart
Het slot van de Pindakaas en Sushi-trilogie!
De vriendschap is verbroken. Na de vakantie in Japan is Marles relatie met Flo over en kan beste vriendin Joyce haar bloed wel drinken. Terug in Nederland moet ze bovendien het loodzware eerste jaar Japanstudies zien te overleven. Maar Marle heeft een plan om de wereld op zijn kop te zetten – de vraag is alleen of haar dat niet alles zal kosten waarvoor ze heeft geknokt.
Hoever zou je gaan om het weer goed te maken? Kom erachter in deze sprankelende en originele young adult-roman voor iedereen met een warm hart voor Japan.

Showstopper door Hayley Barker
Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.
Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.
Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

N.22 door Joyce Roele
Kate beschikt over een helende eigenschap en wordt daardoor al twee jaar lang, door de overheid, opgesloten. De overlevingsregels die zij van haar moeder heeft meegekregen, houden haar in leven, maar zorgen er ook voor dat ze van binnen langzaam wegkwijnt. Ze heeft de hoop opgegeven om ooit nog vrij te zijn en wanneer zij wordt overgeplaatst naar laboratorium Mentha verwacht zij niet lang meer te leven. Een onverwachte ontmoeting zorgt voor een verrassende wending in haar anders zo eentonige bestaan.
Alexander en Lena zijn op zoek naar hun beste vriendin Kate. Alexander is er van overtuigd dat het zijn schuld is dat de gave van Kate is ontdekt en hij zet alles op alles om haar te bevrijden. De zoektocht zit vol gevaren en keuzes die ze nooit verwacht hadden te hoeven maken.
Is het laboratorium het eindstation voor Kate? Of weet zij met behulp van haar vrienden te ontsnappen uit deze nachtmerrie?

Bankier van de dood door Stephan Mollier
James Hoffman is een mysterieuze aandeelhouder van de grootste bank ter wereld. Net zoals iedere bankier in het zakencentrum van Londen zoekt hij in de avond naar liefde in een stripclub. Als hij verliefd wordt op Daisy, het nieuwe meisje in de club dat sprekend op zijn moeder lijkt, heeft hij dringend advies nodig van iemand die begrijpt hoe de liefde werkt. Nick Andersen besluit na een huwelijk van vier weken zijn vrouw te verlaten. Voor de eerste keer in vijfentwintig jaar maakt hij een eigen keuze en gaat bij de bank werken als assistent van James Hoffman. Met de hulp van Nick bloeit de liefde tussen James en Daisy onverwacht op, maar op dezelfde avond dat de aandeelhouder haar wil vrijkopen is ze ineens verdwenen. Nick en James gaan op onderzoek uit en komen duistere zaken uit het verleden tegen. Door leugens, bedrog en vreemd gedrag van de mensen die ze ondervragen rijst de vraag: was er echte liefde tussen James en Daisy of was ze onderdeel van een complot?

Geestverwanten door Hilda Spruit
Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nóg meer vragen.
Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.
Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?

Fataal Spel door Chinouk Thijssen
Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Dat zijn er een stuk meer dan vijf, maar ik kon gewoon niet kiezen! Welke boeken heb jij allemaal gesigneerd?

Deze bloggers doen ook mee aan Friday Five! Neem een kijkje:
Nerdy Geeky Fanboy | All The Feels | Laurie’s Bookshelf | Een Letter Meer Graag | Make It Personal | Live The Book Life | De Book Geek | My Thousand Lives | Verhaalverliefd | Boekenvirus | Bookalicious Journey | My Perfect Book Life | Craving Pages | Lees Mee Met Mij | Fleur Talks | Connies Boekkies | Lilred | Life As Dalinja | Hebban Young Adult Club | Lovely Off Flower | Must Mag | Sterrenregen | Wonderstruck Books | Bookish Villainy

Author Angela

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *