Geheim Akkoord – Marieke Simons

Recensie 0 comments

Toen ik de flaptekst van Geheim Akkoord las was ik meteen geïnteresseerd. Al snel viel er een recensie exemplaar op mijn deurmat! Metee begon ik vol enthousiasme aan dit boek. Wat vond ik ervan?


Auteur: Marieke Simons
Uitgever: Futuro
Genres: Young Adult
Bladzijdes: 237
ISBN: 9789492221995
Uitgave: Paperback
Prijs: € 18,95
Rating: 7/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Als Aisling in een opwelling besluit om op zoek te gaan naar haar verleden, wordt ze herenigd met haar oude buurjongen Thomas. Ze trekt bij hem in en hun vriendschap gaat verder vanaf het punt waar het ooit abrupt stopte.
De muzikale ambities van haar beste vriend zijn onveranderd gebleven. Vanaf de zijlijn geniet Aisling van het beginnende succes van Thomas en zijn band.
Niets lijkt hen in de weg te staan, totdat Thomas’ aartsvijand letterlijk op het podium verschijnt. Deze intrigerende jongen brengt meer aan het wankelen dan alleen de zorgvuldig bewaarde geheimen.

Toen ik begon aan geheim akkoord verwachtte ik een feel good verhaal over een meisje die verliefd werd, wat moeilijkheden moest overwinnen en vervolgens kwam alles helemaal goed. Ik zat vrij dichtbij, maar het verhaal was lang niet zo simpel als dat ik in eerste instantie gedacht had. Ik was dus prettig verrast door dit boek!

Geheim akkoord is een heerlijk romantisch boek waar je lekker kan bij weg zwijmelen. Ik vond het echt heerlijk om te lezen en heb er dan ook zeker van genoten. Het verhaal steekt goed in elkaar en leest heel makkelijk weg. Dat vind ik stiekem toch wel het belangrijkste van een boek: Dat het makkelijk weg leest. Klinkt nogal simpel, maar niet alle boeken lezen makkelijk weg voor mij. Door het taalgebruik en de constant opbouwende spanning is dat in dit boek wel het geval.

In dit boek krijg je een kijkje achter de schermen in het leven van een boyband. Dat vond ik zelf heel interessant om te lezen en het past heel goed bij het verhaal. Dat kijkje achter de schermen laat goed zien dat niet alles glitter en glamour is in het leven van een muzikant.

Het leuke aan dit boek is dat je helemaal mee leeft met de karakters. Het is op een bepaalde manier geschreven waardoor je er echt helemaal in zit. Soms vond ik de dialogen wat rommelig geschreven, maar dat gaf niet zoveel. Ik wilde blijven door lezen, wilde weten hoe het eindigde. Dit balanceert elkaar goed uit. Door de makkelijke en fijne schrijfstijl lees je er ook vrij makkelijk overheen.

Daarnaast heeft dit boek ook echt een hele goede plottwist. Ik moet zeggen dat ik heel even fangirlde. No shame in fangirling! De proloog, die ik eerst maar vreemd vond, werd in één klap geniaal!

Geheim Akkoord is een leuk feel good verhaal dat leuk in elkaar zit. Een aanrader, vooral nu dat de zomer eraan komt.

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *