Dingen die ik denk tijdens het lezen

Persoonlijk 1 comment

Er zijn bepaalde gedachten die altijd wel door mijn hoofd dwalen tijdens het lezen. Telkens betrap ik mijzelf erop dat ik deze dingen denk. Dit zijn een paar van die gedachten!

1. Nog één hoofdstuk
Ja, deze kennen we allemaal denk ik wel. Het ‘Nog-1-hoofdstuk’-syndroom. Meestal heb ik deze als een boek zo goed is of zo spannend is dat ik er helemaal in zit en gewoon niet wil stoppen met lezen. Zelfs als het midden in de nacht is.

2. Wat zou ik doen als ik deze hoofdpersoon was?
Vaak verplaats ik mijzelf in de hoofdpersoon en vraag ik mijzelf af wat ik zou doen als ik de hoofdpersoon was geweest. Meestal iets totaal tegenover gestelde dan de hoofdpersoon zelf en soms kom ik tot de conclusie dat wat de hoofdpersoon doen toch echt de enige oplossing is.

3. Hoeveel bladzijdes moet ik nog?
Ik kan het vaak niet laten om te kijken hoeveel bladzijdes ik nog moet van een boek. Of hoeveel hoofdstukken, dat komt ook nog wel eens voor.

rsz_dsc00325-bewerkt

4. Heb ik eigenlijk wel gegeten/gedronken de afgelopen paar uur?
Dit gebeurd eigenlijk het meest wanneer ik zó diep in een boek zit dat ik de wereld om mij heen vergeet. Plotseling is het een paar uur later en besef ik dat ik nog niks gedronken heb of dat het al etenstijd is. Oops…

5. Oké, even wisselen van positie.
Ik lees vaak uren achter elkaar en op een gegeven moment begint het in één en dezelfde positie zitten echt pijn te doen aan mijn spieren. Vaak is dit het moment dat deze gedachten de kop op steekt.

6. Niet naar binnen gaan! / Dat zou ik niet doen als ik jou was.
Of enig andere gedachten om de hoofdpersoon tegen te houden een bepaald iets te doen… Soms wil ik me gewoon héél graag bemoeien met wat ze doen in een boek.

7. What the actual fuck..
Soms gebeuren er echt van die dingen in een boek waarvan ik zoiets heb ‘wat heb ik net gelezen?’. Dit kunnen veel verschillende dingen zijn.. Iemand gaat plotseling dood, een plottwist die ik niet heb zien aankomen, de hoofdpersoon doet iets ongelofelijk idioots en nog veel meer.

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *