Boekenhaul Oktober 2017

Haul 1 comment

Het is alweer November en dat betekend dat ik jullie laat zien welke boeken ik heb gekocht in Oktober! Dit keer is het een mix van nieuwe boeken en tweede hands boeken…

In totaal heb ik tien boeken weten te scoren afgelopen maand. De meeste waren tweede hands en dat maakt me eigenlijk helemaal niks uit. Ik ben eigenlijk best wel benieuwd hoe jullie daarover denken. Kopen jullie wel eens tweede hands boeken? Zelf vind ik het fijn om deze boeken een ’tweede leven’ te geven. Ze zijn dan misschien wel eens gelezen, maar het verhaal veranderd daar niet door.

In ieder geval, dit zijn de boeken die ik heb gekocht in Oktober!

Vogelvrij door Sebastien De Castell
Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

Maaike & Domenico #2 – Liefde tussen twee werelden door Susanne Witpennig
De vijftienjarige Maaike kan het nauwelijks geloven: Leon, die nieuwe jongen op school heeft een oogje op haar. Maar eigenlijk staat haar hoofd daar helemaal niet naar. Ze kan haar bijzondere vriend Domenico niet vergeten, die al bijna een jaar samen met zijn tweelingbroer Mingo, die aan drugs verslaafd is, naar Sicilië verdwenen is. Maaike heeft maar één wens: Ze wil Domenico weer zien en weten hoe het met hem gaat. Totaal onverwacht gaat haar wens in vervulling. Ze gaat samen met haar vader een reis naar Sicilië maken. Maar zal ze werkelijk vinden, waar ze op hoopt? Uiteindelijk maakt het weerzien van Domenico en Mingo haar niet alleen onrustig maar staat ze ook voor een moeilijke beslissing. Heeft deze vriendschap toekomst? En welk geheim verbergt Domenico nog voor haar?

Kil door Mel Wallis De Vries
Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven…

Assasin’s Creed – Brotherhood Door Oliver Bowden
Assassin’s Creed: Brotherhood is the thrilling novelisation by Oliver Bowden based on the game series.’I will journey to the black heart of a corrupt Empire to root out my foes. But Rome wasn’t built in a day and it won’t be restored by a lone assassin. I am Ezio Auditore da Firenze. This is my brotherhood.’Rome, once mighty, lies in ruins. The city swarms with suffering and degradation, her citizens living in the shadow of the ruthless Borgia family. Only one man can free the people from the Borgia tyranny – Ezio Auditore, the Master Assassin. Ezio’s quest will test him to his limits. Cesare Borgia, a man more villainous and dangerous than his father the Pope, will not rest until he has conquered Italy. And in such treacherous times, conspiracy is everywhere, even within the ranks of the brotherhood itself…Assassin’s Creed: Brotherhood is based on the phenomenally successful gaming series. Fans of the game will love these stories. Other titles in the series include Assassin’s Creed: Renaissance, Assassin’s Creed: Forsaken, Assassin’s Creed: The Secret Crusade, and Assassin’s Creed: Revelations.Oliver Bowden is the pen-name of an acclaimed novelist.

IT  door Stephen King
To the children, the town was their whole world. To the adults, knowing better, Derry, Maine was just their home town: familiar, well-ordered for the most part. A good place to live.

It was the children who saw – and felt – what made Derry so horribly different. In the storm drains, in the sewers, IT lurked, taking on the shape of every nightmare, each one’s deepest dread. Sometimes IT reached up, seizing, tearing, killing . . .

The adults, knowing better, knew nothing.

Time passed and the children grew up, moved away. The horror of IT was deep-buried, wrapped in forgetfulness. Until they were called back, once more to confront IT as IT stirred and coiled in the sullen depths of their memories, reaching up again to make their past nightmares a terrible present reality.

Krondor – Boek 1 door Raymond E. Feist
Het is tien jaar na de slag om Sethanon, en er doen geruchten de ronde dat de zwarte elfen van de Broederschap van het Onzalige Pad opnieuw het Koninkrijk zijn binnengedrongen.

Op een missie in het barre noorden ontdekken Jonker Joolstein en de jonge magiër Owyn dat de donkere elfen op het punt staan Krondor aan te vallen.

De ‘Krondor’-trilogie verhaalt van een tot nu toe onvermelde periode in de geschiedenis van Midkemia en speelt zich af in de periode tussen de ‘Oorlog van de Grote Scheuring’ en ‘De Slangenoorlog’, in het door oorlog uitgeputte Koninkrijk der Eilanden.

Krondor – Boek 2 door Raymond E. Feist
Net terug van hun veldtocht tegen de zwarte elfen die de levenssteen in Sethanon probeerden te veroveren, ontdekken Robert en Prins Arutha al snel dat er een coup gaande is in de onderwereld van Krondor. Na de strijd om de Levenssteen tegen de zwarte elf Delakhan en zijn troepen in het stadje Sethanon, keert prins Arutha terug naar Krondor. In de stad is de sfeer grimmig. Tijdens zijn afwezigheid is er een groot aantal brute moorden gepleegd. De reden van deze uitbarsting van geweld is vooralsnog een mysterie, van de daders ontbreekt elk spoor.Jonker Robert gaat op onderzoek uit en ontdekt dat het rommelt in de onderwereld van Krondor. Na een bloedige strijd met een nieuwe bende onder leiding van een zekere Kruiper houdt het dievengilde zich schuil aangenomen wordt dat de Oprechte Man, hun leider, dood is. De situatie is gespannen en alles wijst er op dat een nieuwe golf van geweld op punt van uitbarsten staat De Krondor-trilogie verhaalt van een tot nu toe onvermelde periode in de geschiedenis van Midkemia en speelt zich af in de periode tussen de Oorlog van de Grote Scheuring en De Slangenoorlog, in het door oorlog uitgeputte Koninkrijk der Eilanden.

Krondor – Boek 3 door Raymond E. Feist
De Traan der Goden is een juweel waarmee de priesters van de Orde van Ishap met de goden communiceren. Elke tien jaar wordt een nieuwe Traan gevormd en naar de hoofdstad Rillanon gebracht. Het schip waarmee de Traan wordt vervoerd, wordt echter door piraten tot zinken gebracht. Het is van het grootste belang dat de Traan wordt geborgen – zonder de Traan worden er geen gebeden meer verhoord en dreigt ook de werking van de magie te stokken.

Smaragd door John Stephens
Het is een witte kerstnacht. Drie jonge kinderen vluchten van huis voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen Kate, Michael en Emma in een weeshuis. Ze weten nog altijd niet waarom ze van hun ouders werden gescheiden. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverd boek. Wanneer de macht van dit boek is ontketend, komen de kinderen in een wereld waar een goudharige gravin en haar leger zielloze Krijsers heersen. Daar wordt duidelijk dat er nog meer betoverde boeken zijn met weergaloze krachten. Kate, Michael en Emma moeten naar deze boeken op zoek als zij ooit hun ouders terug willen vinden

Ruby door Virginia Andrews
In de uitgestrekte moerasgebieden in de omgeving van New Orleans leidt de vijftienjarige Ruby Landry samen met haar grootmoeder een armzalig bestaan. Ruby’s moeder is gestorven en haar vader heeft ze nooit gekend. Toch is ze gelukkig met haar eenvoudige leven. Wanneer ze verliefd wordt op de knappe Paul Tate lijkt haar geluk volmaakt. Maar Pauls rijke ouders verbieden hem om te gaan met een arme Landry.. Dan vindt Ruby een vergeelde foto waarop ook haar vader staat. Op haar sterfbed vertelt Ruby’s grootmoeder haar een vreselijk geheim. Ruby besluit op zoek te gaan naar haar rijke vader in New Orleans. Daar, in een huis vol wreedheid en bedrog, klampt zij zich vast aan haar herinneringen aan Paul. Alleen zijn liefde kan haar nog redden…

Ruby is het fascinerende begin van een nieuwe serie romans, geheel in de traditie van Virginia Andrews. In Amerika behoort deze schrijfster tot de absolute top en ook in het Nederlandse taalgebied kan ze gerekend worden tot de meest succesvolle auteurs. Een verkoop in Nederland en België van ruim een half miljoen boeken spreekt hier duidelijke taal. In Andrews’ boeken spelen kinderen in hun puberteit een grote rol. Ouderen met een psychologische afwijking vormen een bedreigende factor. De mystieke, griezelige sfeer blijkt later een realistische onderbouw te hebben. Virginia Andrews is de schrijfster van o.a. de Dollanganger-saga, de Casteel-saga en de Dawn-serie.

Ik ben in iedergeval erg blij met alle boeken die ik gescoord heb in Oktober. Vogelvrij heb ik zelfs gewonnen op de blog hetlevenvaneenboekenworm.nl! Ik ben er echt super blij mee. Welke boeken heb jij gescoord afgelopen maand?

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *