Dingen waaraan ik me irriteer als ik een boek koop..

Veel van deze dingen zullen herkenbaar zijn… Ik denk dat iedere boekenliefhebber zich wel aan deze dingen irriteert wanneer die een boek koopt. Dit zijn er maar een paar! Ik weet zeker dat er nog veel meer zijn.

Stickers op de kaft
We weten allemaal dat dit regelmatig gebeurd; stickers die op de kaft van een boek word geplakt. Maar dit is dan toch écht wel mijn nummer 1 irritatie wanneer ik een boek koop; de sticker beschadigd de kaft! Stop er alsjeblieft gewoon mee, want het is echt super irritant.

500 reclameblaadjes die tussen de kaft word gestopt
Ik weet niet of elke boekhandel dit doet, maar mijn vaste boekhandel wel. Naast een paar super leuke boekenleggers krijg ik ook een stuk of 500 reclameblaadjes tussen mijn boek gestopt. Deze gaan linea recta de prullenbak in en dit papier kunnen we beter gebruiken om nieuwe boeken te drukken. Dank u.

Beschadigde boeken die gewoon terug gezet zijn
Ik koop regelmatig in de boekhandel en soms zie ik boeken met ezelsoren, vlekken op de pagina’s, gebroken ruggen en weet ik veel wat nog meer. Ik snap niet helemaal waarom deze boeken niet als ligt beschadigd worden aangeprezen in plaats van nog steeds voor de volle mep verkocht. Als ik een boek koop wil ik een mooi boek kopen.

Erachter komen dat de cover / formaat van het boek midden in een serie veranderd is
Dit verpest voor mij meteen de neiging om een serie te kopen / compleet te maken. Alsjeblieft, houd je covers & formaten hetzelfde tot het einde van de serie!

Een beetje een zeurpost maar gewoon iets wat ik eigenlijk toch wel kwijt wilde. Dus waarom zal ik er dan geen blogpost over maken? Wat zijn jouw irritaties tijdens het kopen van een boek?

5 Comments

 • Do februari 14, 2018 at 4:39 pm

  Haha, zo herkenbaar. Vooral het afwijken van covers of hoogtes vind ik irritant.

  Reply
 • Luna februari 14, 2018 at 9:55 pm

  Vooral stickers over de omslagtekst… dat vind ik best irritant als ik in de boekhandel nieuwsgierig een boek omdraai om de omslagtekst te lezen. Bij DVD’s stickeren hebben ze daar ook een handje van overigens.

  Wat ik verder heel irritant vind, is niet zozeer boekgericht, maar wel tijdschriftgericht. Dat zijn mensen die in de boekhandel een half tijdschrift lezen, met steeds natte vingers de bladzijdes omslaan en dan het tijdschrift rommelig terugzetten. Ik pak daarom altijd het achterste tijdschrift als ik er een koop. Ik wil gewoon geen halfgelezen tijdschrift, met natte hoeken van andermans speeksel.

  Reply
 • Veronique februari 15, 2018 at 11:58 am

  Hihi. Die stickers… En dan haal je ze er af… en dan zit er zo’n beschadiging op.. Grrrr

  Reply
 • Floor februari 16, 2018 at 11:40 am

  Stickers arghhhh

  Reply
 • Natasja februari 16, 2018 at 1:40 pm

  Stickers absoluut!! prijsstickers en andere types.. wordt je toch gek van. helemaal als je een boek cadeau wilt geven.. bah

  Reply

Leave a Comment