Waarom ik zo van lezen houd…

Persoonlijk 0 comments

Je kan mij al vanaf jonge leeftijd regelmatig met een boek in mijn handen vinden. Lezen is dus eigenlijk altijd al mijn ding geweest. Vaak krijg ik de vraag ‘waarom houd jij zo van lezen?’.  Het is tijd om deze eens te beantwoorden!

Ten eerste vind ik het heerlijk om te lezen terwijl ik wacht op een trein/bus/tram. Daarnaast reis ik sowieso vaak met de trein. Dan is lezen echt het perfecte tijdverdrijf! Ik stap dan ook geen trein in zonder dat ik een boek in mijn tas heb zitten.

Verdwalen tussen de letters van een boek vind ik echt heerlijk! Als een boek me helemaal opslokt en het net is alsof ik in die wereld ben en meemaak wat de karakters meemaken dan ben ik helemaal tevreden. Het is eventjes een pauze van de echte wereld Door te lezen vergeet ik eventjes alles om me heen en kan ik me even afsluiten. Gewoon eventjes een ik-momentje. Heerlijk toch?

Er zijn ook zoveel verschillende werelden te bezoeken in de wonderlijke wereld van de letters! Het is echt alsof ik in een nieuwe wereld stap. Waar er een andere cultuur is, waar er andere gewoontes zijn.. Soms is het een fantasy wereld, een andere keer ver in de toekomst en soms in het verleden. Er zijn zoveel verschillende opties! Ik vind het ontzettend knap van de schrijvers dat ze op deze manier werelden kunnen neerzetten voor ons. Eventjes verdwalen in die nieuwe wereld vind ik fijn. Eventjes weg van de alledaagse sleur. Iets bijzonders en nieuws!

Ik geloof ook dat je enorm veel begrip leert door verhalen te lezen. Je beleefd zo’n avontuur namelijk vanuit een ander perspectief. Je leest de gedachten van iemand anders, de daden van iemand anders… Je leest waarom iemand een bepaalde beslissing neemt en doet wat hij doet.

Daarnaast haal ik ook gewoon heel veel plezier uit het lezen. Er is altijd wel een boek te vinden waar ik op dat moment zin in heb. Er zijn zo enorm veel verschillende genres, avonturen, karakters.. Ik wil ze allemaal ontdekken!

Waarom houd jij zoveel van lezen?

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *