Ready Player One – Ernest Cline

Boeken, Recensie 2 comments

Dit boek staat echt al jaren op mijn To Be Read list maar telkens leek ik hem te vergeten. Tot ik een aankondiging zag dat hij verfilmd zou gaan worden. Nu kon ik toch écht niet meer achterblijven!


In the year 2044, reality is an ugly place. The only time teenage Wade Watts really feels alive is when he’s jacked into the virtual utopia known as the  OASIS. Wade’s devoted his life to studying the puzzles hidden within this world’s digital confines, puzzles that are based on their creator’s obsession with the pop culture of decades past and that promise massive power and fortune to whoever can unlock them. When Wade stumbles upon the first clue, he finds himself beset by players willing to kill to take this ultimate prize. The race is on, and if Wade’s going to survive, he’ll have to win—and confront the real world he’s always been so desperate to escape.

Auteur: Ernest Cline
Uitgever: Crown
Genres: Spanning, Actie
Bladzijdes: 374
ISBN: 
Uitgave: Paperback
Prijs: Varieert
Rating: 9/10
Klik hier voor de goodreads pagina

rsz_dsc09146

Toen ik aan dit boek begon was ik eerlijk gezegd een klein beetje teleur gesteld. Iedereen vertelde me over een geweldige wereld waarin dit boek afspeelde en dat dit boek écht iets voor mij zou zijn. Maar de ‘echte’ wereld die beschreven was stootte me eerder af dan dat het me trok. Deze mening was maar van korte duur want zodra we in de OASIS terecht kwamen zat ik aan dit boek gekluisterd. Elk vrije momentje die ik had (tussen de klassen door, in de trein of de bus, wanneer ik ergens moest wachten) was ik wel aan het lezen. Na de slome start ging ik er in een behoorlijke snelheid doorheen!

Wauw, wat een boek! De geek in mij is zo enorm blij met alle nerdy details in dit boek. Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Een toekomst waar de aarde behoorlijk naar de klote is en de mensheid er maar het beste van probeert te maken. Een heel groot deel van deze toekomst is technologie en dan voornamelijk de OASIS. Dit is een virtuele wereld waar het grootste gedeelte van het verhaal zich afspeelt. Na de dood van de maker van de OASIS, James Halliday, laat deze een speurtocht achter. Als je deze speurtocht voltooid krijg je zijn hele fortuin en ben jij in feite dus zijn erfgenaam. Deze speurtocht is echt enorm goed uitgewerkt en is nog eens behoorlijk ingewikkeld ook! Regelmatig was ik zelf flink aan het meedenken als de hoofdpersoon, Wade Watts, weer eens op een aanwijzing stuitte. Ik merkte dat ik zelf ook bezig was met het oplossen van de raadsels in dit boek. De speurtocht zit vol raadsels, aanwijzingen, geeky spelletjes en nog veel meer!

Natuurlijk hebben we ook te maken met een groep slechteriken, dit keer in de vorm van de werknemers van IOL. Ze willen graag de wedstrijd voor Halliday’s fortuin en de OASIS winnen, zodat zij er winst op kunnen gaan maken. Er kwamen hier en daar een paar leuke plottwists in voor en ik kon er echt enorm van genieten.

Het boek is geschreven vanuit het ik-perspectief en daardoor leefde ik me heel erg in in de hoofdpersoon. Wade Watts was een erg prettig personage om te lezen en ik herkende me ook wel in hem. Wade weet zo’n beetje alles over Halliday en is simpel gezegd gewoon een enorme nerd. Niks mis mee, want dat ben ik ook! Er zitten enorm veel thema’s in vanuit de jaren ’80, de tijd waarin Halliday is opgegroeit en compleet obsessed mee was. Wade raakt hier ook obsessed mee. Uiteindelijk moet Wade het opnemen tegen IOL. Tijdens zijn avontuur ontmoet hij anderen met hetzelfde einddoel en raakt hij bevriend. Ik vind het erg interessant om te lezen dat dit niet in één keer vriendschap is maar dat het groeit naarmate dat je het boek leest.

Het was echt een heerlijk boek om te lezen, met leuke plottwists en leuke personages. Je raakt al snel gehecht aan de personages. Ik kon het boek moeilijk uit mijn hoofd zetten en keek uit naar mijn volgende beetje vrije tijd om verder te lezen. Dit boek is zeker een aanrader als je van geeky dingen houd zoals Dungeons & Dragons, Anime, Games of gewoon houd van de jaren ’80. Ik denk trouwens als je hier niet veel over weet je het boek ook wel zal snappen. Het enige min puntje aan dit boek is dat Ernest de neiging had om sommige dingen teveel uit te leggen. Voor de rest was het echt een geweldig boek!

Author Angela

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *