TBR 2021 – Jun t/m Dec

Boeken 0 comments

We zijn halverwegen 2021 en mijn doel dit jaar is om 12 boeken te lezen. Het klinkt als een laag aantal, maar dit komt vooral omdat ik in een behoorlijke leesdip heb gezeten. We starten laag en hopelijk komt het dan vanzelf! Dit is mijn TBR voor de rest van 2021!

45459394. sy475

De held van Anwyn door Cathinca van Sprundel

Ontdek het magische hof van Anwyn
De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…
De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

44334835

De Gruweltoren door Tom Thys

Tien kinderen worden uitgekozen om een workshop “griezelverhalen schrijven” te volgen bij Klijf Blaffer, een mysterieuze schrijver die op de bovenste verdieping van een leegstaand flatgebouw woont.
Eén van hen is Kaat. Zij is een grote fan van Klijf en droomt ervan om later, net als hij, beroemd te worden met haar griezelverhalen. Samen met de anderen leert ze de kneepjes van het vak. Elk van hen schrijft een verhaal volgens één van de tien griezelgeboden.
Maar gaandeweg ontdekken de kinderen dat er iets aan de hand is met Klijf Blaffer. Ze zijn helemaal in de ban van hem, maar tegelijkertijd ook een beetje bang. En wat is toch steeds dat gekrijs dat in de verte weerklinkt?

37481847. sx318

De Tovenares van de wind door Moony Witcher

Het jaar 500, planeet Emios. Morga is twaalf jaar oud. Ze heeft zwart haar, blauwe ogen en paarse sproeten. Dankzij de magische kunsten die ze van de Witte Bramante geleerd heeft, kan Morga niet alleen de wolken en de sterren lezen, maar ze kan ook de wind opsnuiven die haar de weg wijst, ze kan de regen drinken om haar gedachten te spoelen en ze kan naar de stilte luisteren om de geheimen van de levensenergie te ontdekken. Op de planeet met de drie manen is zij de enige Onvolmaakte, omdat ze menselijk DNA draagt. Dit is niet toegestaan door de IJzeren Wet van de Fhars, die de gevoelens uit het geheugen van de mensen gewist hebben. Maar als Morga de Onvolmaakte uit de oude profetie is, vormt zij de grootste bedreiging voor de IJzeren Wet, en tegelijk de enige hoop voor het volk van Emios, dat al veel te lang de liefde, de vrijheid en zijn eigen aardse oorsprong vergeten is.

12700790

Spellcaster door Claudia Gray

When Nadia’s family moves to Captive’s Sound, she instantly realizes there’s more to it than meets the eye. Descended from witches, Nadia senses a dark and powerful magic at work in her new town. Mateo has lived in Captive’s Sound his entire life, trying to dodge the local legend that his family is cursed – and that curse will cause him to believe he’s seeing the future … until it drives him mad. When the strange dreams Mateo has been having of rescuing a beautiful girl—Nadia—from a car accident come true, he knows he’s doomed.

Despite the forces pulling them apart, Nadia and Mateo must work together to break the chains of his family’s terrible curse, and to prevent a disaster that threatens the lives of everyone around them. Shimmering with magic and mystery, New York Times bestselling author Claudia Gray’s new novel is sure to draw fans of the Hex Hall and Caster Chronicles series, and fans of the hit CW TV show The Secret Circle.

34323570

Furyborn door Claire Legrand

When assassins ambush her best friend, Rielle Dardenne risks everything to save him, exposing herself as one of a pair of prophesied queens: a queen of light, and a queen of blood. To prove she is the Sun Queen, Rielle must endure seven elemental magic trials. If she fails, she will be executed…unless the trials kill her first.

One thousand years later, the legend of Queen Rielle is a fairy tale to Eliana Ferracora. A bounty hunter for the Undying Empire, Eliana believes herself untouchable–until her mother vanishes. To find her, Eliana joins a rebel captain and discovers that the evil at the empire’s heart is more terrible than she ever imagined.A

As Rielle and Eliana fight in a cosmic war that spans millennia, their stories intersect, and the shocking connections between them ultimately determine the fate of their world–and of each other.

22328546. sy475

Red Queen door Victoria Aveyard

This is a world divided by blood—red or silver. The Reds are commoners, ruled by a Silver elite in possession of god-like superpowers. And to Mare Barrow, a seventeen-year-old Red girl from the poverty-stricken Stilts, it seems like nothing will ever change. That is until she finds herself working in the Silver Palace. Here, surrounded by the people she hates the most, Mare discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy the balance of power. Fearful of Mare’s potential, the Silvers hide her in plain view, declaring her a long-lost Silver princess, now engaged to a Silver prince. Despite knowing that one misstep would mean her death, Mare works silently to help the Red Guard, a militant resistance group, and bring down the Silver regime. But this is a world of betrayal and lies, and Mare has entered a dangerous dance—Reds against Silvers, prince against prince, and Mare against her own heart.

31144412. sy475

Verdermeer door Tahereh Mafi

Het is bijna drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem terug te brengen maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms rechts is maar soms ook heel erg krom. In deze wereld is niets wat het lijkt en Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven—maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

49129758. sy475

Demonen van Myradé door Patrick Berkhof

Aster Vermelie is de enige tovenares tussen de duizenden warrige uitvinders van Pling Ploing. Ze hoopt er magie een bespreekbaar onderwerp te maken, maar er gaat iets gruwelijk mis. Haar magische uitvinding raakt ontregeld en brengt de wijde omgeving in gevaar. Dit is de kans voor het jonge vredesgilde van Moed en Daad om zich te bewijzen. Helaas heeft de wijk het onervaren gilde al laten vallen. Ileas, Arak, Jinasum, Rudarg, Ylly en de poes Zeliska laten het erbij zitten. Als Ileas dan een belangrijk sieraad in handen krijgt, loopt alles anders dan gedacht. Maar zijn deze zes gezellen opgewassen tegen het probleem dat in Pling Ploing met het uur groter wordt? Een spel van macht is daar losgebarsten.

Wat zou jij doen als je de macht bezat om vreselijke dingen te doen – met een eenvoudig handgebaar jezelf in rijkdom hullen, de wereld naar je hand zetten, mensen doden. Macht is een merkwaardig ding en in de verkeerde handen meer dan een dodelijk wapen. 

41882150. sy475

Het teken in de lucht door Johan Klein Haneveld

De laatste astronauten op Mars zien de lichten op Aarde een voor een uitgaan. Uit de as van de menselijke beschaving verrijst echter een nieuwe samenleving, onder leiding van de mysterieuze Autoriteit. Al snel vestigen mensen zich op Mars en bezoeken ze Europa en de andere Jupitermanen. Maar elk paradijs kent zijn schaduwzijde. Rebellen maken zich klaar om alles wat in duizend jaar tijd door de Autoriteit is opgebouwd ten val te brengen.

Welke boeken staan op jouw TBR voor het komende half jaar?

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *