Lena Lijstje – Francine Oomen

Recensie 0 comments

Ik zit nu al tijden in een leesdip. Om hieruit te komen heb ik besloten mijn favoriete kinderboeken maar eens te herlezen! Ik begon met Lena Lijstje, door Francine Oomen.

Auteur: Francine Oomen
Uitgever:  Van Holkema & Warendorf
Genres: Kinder
ISBN:  9789026994913
Uitgave: Hardcover
Prijs: € 12,99
Rating: 8/10

‘Ik heet Lena Lijstje. Zo heet ik niet echt, hoor, zo noemen mijn vader en moeder me, omdat ik altijd overal lijstjes voor maak. Dat doe ik omdat ik nooit kan kiezen. Grote mensen kunnen dat soms ook niet, heb ik ontdekt.’

Lena kan niet kiezen. Daarom maakt ze overal lijstjes voor. Dat helpt haar om de warboel in haar hoofd op te ruimen. En het is nodig ook, want er gebeurt heel veel in haar leven. Haar vader wordt verliefd op zijn kooklerares, ze krijgt een uitlaathond, een Engels vriendje en ze heeft ook nog eens last van bijgeloof-dingen en pestende klasgenoten…

Mijn Mening
Wat heb ik weer genomen van dit boek, net zoals ik er vroeger van genoten heb! Het was echt heerlijk om dit boek uit mijn kindertijd weer een keer te herlezen. Je kan natuurlijk van een kinderboek geen literatuur hoogstandje verwachten, maar ik heb me er zeker mee vermaakt!

Het boek gaat over onderwerpen waar veel kinderen zich in herkennen, denk ik. Vriendjes maken, pesten, niet kunnen kiezen, ouders die scheiden en nog veel meer! Het word op een luchtige maar toch serieuze manier verteld door Francine.

Ik kan snappen waarom ik dit boek als kind verslonden had en verwacht dat er nog vele andere kinderen dit boek fantastisch zullen vinden!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *