Blogger in het Zonnetje – Wonderstruckbooks

Overig 1 comment

Iets wat ik ontzettend belangrijk vind als Boekblogger is het steunen van andere boekbloggers! Daarom heb ik het rubriek ‘Blogger in het Zonnetje’ in het leven geroepen! Deze maand Valerie van Wonderstruckbooks.

Hoe kwam je op je blognaam?
Ik heb er ongelooflijk lang over gedaan om een blognaam te verzinnen die bij mij past. Het moest een naam zijn die makkelijk te herkennen was en op de een of andere manier gelijk de sfeer van mijn blog omschreef. Ik had een hele lijst aan woorden die ik eventueel wilde gebruiken, maar niets voelde 100% goed. Totdat…

Sommige zullen misschien wel weten dat ik een groot fan ben van Taylor Swift en toen ik op een gegeven moment wat oude nummers terug luisterde, vond ik ineens het perfecte woord in het nummer Enchanted. Op prachtige wijze zong Taylor: “I’m wonderstruck, dancing around all alone”. Wonderstruck. Dat woord ging maar niet meer uit mijn hoofd en toen wist ik dat dit de perfecte naam was voor mijn blog. En zo kwam Wonderstruck Books tot stand.

Hoe ben je jouw blog begonnen?
Jaren geleden (en dan bedoel ik ook écht jaren) besloot ik om een boekenblog te beginnen -nadat ik ook ooit een halfhartige poging heb gedaan tot een beautyblog. Deze boekenblog was niet echt een succes en na twee berichten had ik er wel weer genoeg van. Pas eind 2015 begon het weer echt te kriebelen. Ik las de jaren ervoor nog maar erg weinig, maar op een gegeven moment werd ik door de Selectie serie weer helemaal terug gesleurd naar boekenland. Ik wilde mijn liefde voor boeken zo graag delen dat ik besloot om een boekenblog te beginnen via WordPress. Dit hield ik tot mijn eigen verbazing ook echt vol. Na een halfjaar besloot ik om mijn eigen domein aan te schaffen en dat is nog steeds een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt.

Wat is je favoriete Genre om te lezen?
Ik lees het liefst YA boeken binnen elk genre, maar fantasy is toch vaak mijn favoriet. Ook lees ik voor mijn studie veel Engelse literatuur waar Jane Eyre van Charlotte Bronte nog steeds tot een van mijn favorieten behoort.

Heb je een favoriete schrijver?
J.K. Rowling zonder enige twijfel. Maar ook Cassandra Clare en Marissa Meyer staan hoog op mijn lijstje.

Heb je ook een favoriet boek?
Dat zijn natuurlijk alle Harry Potter boeken. Deze boeken zijn voor mij echt puur magie en de reden waarom ik veel lees en schrijf. Buiten de Harry Potter serie heb ik niet echt één boek als favoriet boek. Daarvoor zijn er te veel boeken die ik geweldig vind.

Welk artikel ben je extreem trots op?
Pfoe…. Ik heb niet zozeer een artikel waarop ik extreem trots ben. Ik schreef ooit een artikel na aanleiding van een discussie op twitter waarin ik aan gaf waarom ik boekrecensies wel nuttig vind en dat alle bloggers het recht hebben om te schrijven waarover ze willen. Veel bloggers waren het met me eens en dat vond ik ongelooflijk tof.

Klik hier voor het artikel

Wat is je favoriete soort artikel om te schrijven?
Lastige vraag. Het hangt heel erg af van mijn humeur. De ene keer schrijf ik graag een recensie, terwijl ik er op sommige dagen gewoon echt niet aan toe kom. Artikelen waarvoor ik de inspiratie ineens in een opwelling krijg, vind ik het vaak het leukst. Die zijn het meest spontaan.

Wat heb je geleerd van het bloggen?
Ik had nooit gedacht dat ik mezelf ooit blogger zou noemen. Nu blog ik inmiddels al 2,5 met heel veel plezier, maar dat had ik in eerste instantie niet verwacht. Ik heb geleerd om echt door te zetten als je iets heel graag wilt. Ik stop veel liefde in mijn blog en waardeer iedereen die de moeite neemt om mijn blog te lezen. Ik krijg er zo veel voor terug en dat is me echt alles waard. Door mijn blog heb ik dan ook heel toffe mensen leren kennen met wie het altijd een feestje is om over boeken te praten.

Heb je ook blogadvies voor beginnende bloggers?
Niet opgeven! Blog vooral met passie en plezier, dat is het belangrijkste. Probeer je niet druk te maken om het aantal volgers of views. Dat komt vanzelf wel. Blog omdat je het leuk vind om te doen en niet omdat het moet.

Dankjewel voor dit interview! Wil je nog wat kwijt?
Ik vind het heel tof dat je deze rubriek hebt bedacht en ik vind het nog toffer om mee te mogen doen. Ik hoop dat je met net zoveel plezier en liefde blogt als ik dat doe en ik hoop dat je dat zal blijven doen!

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *