Bookworm problems

We houden van boeken, we houden van lezen en natuurlijk komt dat met enkele problemen. Dit zijn een paar typische ‘bookworm problems’ waar ik tegenaan gelopen ben!

Wanneer een plottwist overduidelijk is en je hem al van ver ziet aankomen
Deze kennen we allemaal vast wel! Je weet niet zeker of de plottwist gewoon overduidelijk is of dat je gewoon een soort sherlock holmes bent voor het opsoren van deze plottwist. Natuurlijk houd dit je niet tegen om verder te lezen, maar het maakt de plottwist wel wat minder onverwacht en spannend.

Er komt een nieuw boek uit, maar je hebt nog zo’n half miljoen aan boeken om te lezen
Ehm ja.. Dit is iets waar ik zelf enorm vaak tegen aan loop. Ik heb een enorme TBR-list die nog steeds gelezen moet worden, ik ben halverwegen twee boeken en toch schreeuwt dat ene boek naar me ‘koop mij!’. Geen goed plan, eerst de andere boeken uitlezen! Maar toch.. Straks is dat boek niet meer te koop.. En dan?

Leesdipjes
Ja, dit hoort natuurlijk ook op deze lijst! Soms duren ze kort, soms duren ze lang.. Maar we krijgen er allemaal mee te maken: Leesdipjes!

Het boek is uit…
En nu moet ik terug naar de echte wereld. HELP! Ik ben nog niet klaar om afscheid te nemen van deze karakters. Is er een deel 2? Komt er anders een deel 2 uit? Ahh!

Proberen te lezen terwijl er iemand in dezelfde kamer is..
Dit probleem is het grootst wanneer je ook nog eens geen oordopjes & muziek bij de hand hebt. De afleiding is real…

Huilen in het openbaar van wegen een boek
Oh ja.. Dit gebeurd me eigenlijk best regelmatig en ik schaam me er niet voor! Wanneer een boek erg zielig word of wanneer een karakter dood gaat.. Here comes the waterfall!

De hoofdpersoon doet echt iets heel doms…
En jij voelt nu de schaamte van die actie. Hoofdschuddend lees je verder en hoop je dat de hoofdpersoon verder geen domme dingen meer doet. Vaak is dit ijdele hoop, maar toch blijf je het hopen!

Een boek starten net voor het slapen gaan
Opeens is het weer licht buiten en is het boek bijna uit. Die laatste paar bladzijdes kunnen dan ook wel! Wie heeft er slaap nodig?

Weet jij er nog een paar? Laat ze achter in de reacties!

2 Comments

  • Veronique april 9, 2018 at 11:50 am

    Hihi ik moest hier heel hard om lachen. šŸ™‚ Ik herken er inderdaad een paar šŸ˜‰

    Reply
  • Annemieke april 10, 2018 at 2:07 pm

    Oja. Die plot twist, lezen met iemand anders in de kamer, die hoge tbr… Voornamelijk die hoge tbr. *gaat in een hoekje zitten ._. *

    Reply

Leave a Comment