Acmala – Johan Klein Haneveld

Recensie 0 comments

Na het lezen van Dizary begon ik al snel aan de Novelle door Johan! Het was heerlijk om weer terug te keren naar deze wereld.Auteur: Johan Klein Haneveld
Uitgever: Pumbo.nl
Genres: Young Adult, Fantasy
Bladzijdes: 100
ISBN: 9789082566819
Uitgave: Paperback
Prijs: € 12,50
Rating: 7/10
Klik hier voor de goodreads pagina

De wold van Dizary kent vele gevaren, dus waarom zou je die opzoeken? De weetkundige Farenal kan het verleidende aanbod van zakenman Somnius niet weerstaan. Samen met hun bewapende begeleiders Karonna en Droeger trotseren ze de wouden van Gesmèr. Ze gaan opzoek naar de bron van de reuzenmot, de duivels van de nacht. Maar waarom zou je het gevaar opzoeken? De avonturiers worden geconfronteerd met misschien wel het gevaarlijkste wezen dat hier niet moet zijn – zichzelf.

Het fijne aan dit boek is dat hij niet te lang is en dus een perfect tussendoortje! Ik lees vaak boeken die wat langer zijn, maar soms is zo’n korter boek toch wel fijn! Het boek is net 100 pagina’s lang, wat een perfecte lengte is om op een zondag middag heerlijk in te verdwalen.

Het enthousiasme spat van de bladzijdes af! Het verhaal is super leuk geschreven en is heel erg vermakelijk! Natuurlijk kan je bij zo’n kort boek niet een enorme hoeveelheid karakter ontwikkeling verwachten. Zoals sommige van jullie weten ben ik juist heel erg van de karakter ontwikkeling en kan ik er echt heel erg van genieten. Dat dit boek het niet heeft vond ik eigenlijk helemaal niet zo erg. Het enthousiasme maakte dit méér dan goed.

Het verhaal gaat over een groep reizigers, die met een lopend schip (hoe fantastisch!) door een oerwoud heen bewegen samen met een zilveren man gevuld met muizen. Alleen dit al vind ik echt geweldig! Stiekem vond ik het ook erg leuk dat de krijger van deze groep vrouwelijk was. Ik heb er in iedergeval heerlijk van genoten.

Zoals we van Johan gewend zijn heeft ook dit boek een leuke vlotte schrijfstijl. Ook erg kenmerkend is dat Johan erg beeldend schrijft, ook in Acmala! Ik vind het mooi om te zien hoe een schrijver zijn eigen schrijfstijl heeft en dit ook terug komt bij andere verhalen.

Heeft Acmala heel veel diepgang? Nee, ik kan niet echt zeggen dat het dit heeft. Maar dat hij vermakelijk is, dat weet ik wel zeker! De karakters blijven nogal oppervlakkig en de omgeving mist ook wat diepgang. Maar zoals ik eerder zei maakt het enthousiasme dat van de pagina’s afdruipt meer dan goed!

Acmala is uiterst geschikt voor een zondag middag met een kopje koffie of thee. Het verhaal is erg vermakelijk en weet je nieuwsgierig te maken naar de wereld van Dizary.

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *