Het geluk van Cavendon Hall – Barbara Taylor Bradford

Recensie 0 comments

Een tijdje geleden kreeg ik weer een recensie exemplaar binnen van Harper Collins! Dit keer ging het op Het Geluk van Cavendon Hall. Natuurlijk las ik het boek en ga ik weer mijn mening geven!

Auteur: Barbara Taylor Bradford
Uitgever: Harper Collins
Genres: Young Adult, History, Feelgood
Bladzijdes: 480
ISBN: 9789402701630
Uitgave: Hardcover
Prijs: € 17,50
Rating: 6/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Yorkshire, 1938. Het landgoed Cavendon Hall heeft in de loop der eeuwen al heel wat stormen getrotseerd. De bewoners, de aristocratische Inghams en de Swanns, die voor hen werken, zijn al met elkaar verbonden sinds de eerste steen werd gelegd.

Het leven is altijd goed voor de twee families geweest, maar de onzekere tijden die er nu aankomen, lijken daar een einde aan te maken. Hitler dreigt met oorlog, en de
mannen worden opgeroepen voor militaire dienst. Het is aan de vrouwen van Cavendon Hall om, onder leiding van Daphne Ingham en Cecily Swann, de grootste dreiging ooit het hoofd te bieden.

Toen ik ‘ja’ tegen dit boek zei om te recenseren, had ik niet door dat het een 3e deel was. Hoe dom was dat? Gelukkig bleek dit boek prima te lezen zijn als een stand alone! Dat vind ik altijd zeker een grote plus wanneer het om een serie gaat. Alhoewel ik het ook altijd wel erg leuk vind om een opeen volgende serie te lezen. Dus ik vind beide wel een grote plus, haha! Helaas merkte ik al snel dat het aanvoelde alsof ik net een beetje achtergrond informatie miste. Informatie die net wat meer diepgang kon geven aan het verhaal. Daardoor kwam ik wat lastig door het boek heen en heeft het een lange tijd geduurd. Ik deed dan ook veel langer over dit boek dan dat ik normaal over een boek doe.

De karakters zijn leuk beschreven, maar wel heel veel. Aan het begin van het boek is een lijst met alle karakters. Dit is fijn en ik heb er regelmatig gebruik van gemaakt om even snel te kijken wie dit personage ook alweer was. Met zoveel karakters in een boek is dit zeker een fijne toevoeging!

Het is heel interessant om te lezen hoe men met de situatie in & rond de 2e wereldoorlog omgingen. Ik vind dit onderwerp altijd hardstikke interessant en lees er dan ook graag over. Dat was de voornaamste reden waarom ik ‘ja’ zei tegen dit recensieboek! Heb ik er spijt van? Absoluut niet. Maar ik kwam helaas wel lastig door het boek heen. Het leuke van dit boek is dat er ook dingen náást de 2e wereldoorlog gebeuren. Familie drama genoeg in dit boek.

Het wisselende vertel perspectief voegt zeker iets toe aan het boek en zorgt ervoor dat het wat meer variatie heeft. Helaas is het taalgebruik niet volledig voor mij weggelegd. Het taalgebruik is wat droog en ‘posh’, wat wel past bij het onderwerp van het boek. Voor mij voegde het echter alleen maar toe aan mijn afnemende leessnelheid.

In dit boek komen de dames van Cavendon Hall er uiteindelijk alleen voor te staan en laten een flinke dosis girlpower zien!Dat was ook weer iets heel interessants om over te lezen. Toch denk ik dat dit boek veel beter tot zijn recht zou zijn gekomen als ik de vorige twee delen ook had gelezen. Het was zeker geen slecht boek en ik heb er wel plezier aan gehad. Maar het was niet volledig mijn ding.

Als je van historische feel good romans houd kan dit zeker een leuk boek voor jou zijn!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *