Hotel Silvermaen – Marieke Frankema

Recensie 0 comments

Ik weet nog de laatste keer dat ik een kinderboek las en recenseerde. Ik beloofde mijzelf dit niet meer te doen. Toch kon ik mijzelf niet tegenhouden toen ik Hotel Silvermaen tegen kwam!

Auteur: Marieke Frankema
Uitgever:  Nimisha Publishing House
Genres: Kinder, musical
ISBN: 9789492337146
Uitgave: Paperback
Prijs: € 19,95
Rating: 8/10

Nannette kan eindelijk weg uit het weeshuis omdat er een oudtante van haar is opgedoken. Een pestkop zegt dat ze vast snel terug is, zodra haar familie erachter komt hoe stom Nannette is.
Gelukkig is dat helemaal niet waar. Tante Dora vindt haar aardig en ook volgens Bob en Tina is ze volkomen normaal.
Maar zijn zij wel normaal? En hoe erg is het eigenlijk om anders te zijn dan iedereen? Al snel moet Nannette beslissen wat ze wil. De Magisch Inspecteur geeft haar namelijk maar drie dagen de tijd om haar draai te vinden, anders is het regelrecht terug naar het weeshuis.

Mijn mening

Wat heb ik toch enorm genoten van dit boek! Ik zag de vormgeving van de cover en was meteen verkocht. Natuurlijk, is het een kinderboek en moet het gelezen worden als een kinderboek. Maar het was, verassend genoeg, een hele beleving!

De karakters zijn ontzettend leuk uitgewerkt en je kon ook heel makkelijk met ze binden. Dit is altijd een grote plus voor mij, want ik leg een boek snel weg als de karakters mij niet liggen.

Het verhaal was enorm leuk en geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit komt omdat er -voor kinder standaarden- enkele griezellige dingen gebeuren.

De schrijfstijl van Marieke is weer heerlijk! Hij is zo ontzettend spontaan dat je word meegezogen in het verhaal. Ik heb verhalen gehoord dat er een deel 2 in de maak is en ik kan niet wachten! Ook deel twee zal ik zeker gaan lezen zodra ik hem in mijn handen kan krijgen.

Hotel Silvermaen is een ontzettend leuk boek, vooral voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar een volwassene, zoals ik, kan er ook ontzettend van genieten!

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *