Dagboek op Doktersrecept – Marijn van Zomeren

Recensie 0 comments

Van RegioBron kreeg ik een recensie exemplaar toegestuurd van Dagboek op Doktersrecept. De achterflaptekst sprak me zeker aan en ik begon al vrij snel met lezen! Een boek over PTSS klinkt namelijk heel erg interessant!


Auteur: Marijn van Zomeren
Uitgever: Uitgeverij Ambilicious
Genres: Thriller
Bladzijdes: 388
ISBN: 9789492551313
Uitgave: Ebook
Prijs: € 8,95
Rating: 7/10
Klik hier voor de goodreads pagina

Het verhaal speelt zich af rondom de hoofdpersoon Johan die tien jaar na de zelfdoding van zijn moeder en oom terugkeert naar zijn geboortedorp. De nachtmerries die hij eerder had achtergelaten, keren in alle hevigheid terug. Letterlijk. Hij ziet nog één uitweg om niet zo te eindigen als zijn moeder: een afspraak met Van Praag, zijn vroegere psycholoog. Johan wordt door zijn therapie en nachtmerries gedwongen terug te gaan naar de tijd die hij zelf verdrongen heeft. De genadeloze confrontatie in zijn dromen legt hij voor aan Van Praag, die echter alleen hoort wat hij wil horen. En dan verliest Johan langzaam de grip op de realiteit. En is het aan de lezer om te ontdekken wat waar is en wat niet. Zinnig of krankzinnig?

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: Wat een goed boek! Het verhaal is misschien wat langzaam maar dat komt doordat het een rustige start heeft. Naarmate dat je verder leest zijn er steeds meer eigenaardigheden die eigenlijk niet helemaal kloppen. Het zorgt ervoor dat je verder blijft lezen omdat je méér wilt weten.

Het boek is in dagboek vorm geschreven. Eerlijk gezegd is dit helemaal niet mijn ding, dat heb ik door dit boek wel ondervonden. Voor mij las het wat lastig weg omdat ik me niet kon vasthouden aan hoofdstukken. Die waren er namelijk niet, het verhaal was opgedeeld in dagen. Deze schrijfstijl was voor mij echt heel erg wennen en las dus niet zo lekker weg. Wat ik wel leuk vind aan dit dagboek vorm was dat je écht in het hoofd zat van Johan, het hoofdpersonage dat behoorlijk wat psychische problemen heeft. Hierdoor is het net alsof je het zelf mee maakt.

De schrijfstijl van Marijn is vlot, alhoewel ik er wel veel gescheld en getier in voor vind komen. Dit maakt dan weer dat het karakter van Johan levendiger word. Zelf ben ik ook niet op mijn mondje gevallen, maar deze jongen vloekt als een zeeman! Er is dus veel ruw taalgebruik aanwezig. Het past in ieder geval goed bij het karakter van Johan, wat wel het noemen waardig is! Het hele verhaal, de nacthmerries en de gebeurtenissen, worden heel levendig beschreven. Daarnaast heeft het verhaal leuke horror elementen en genoeg spanning om heerlijk van te genieten!

Zoals ik eerder al zei komt het verhaal wat langzaam op gang. Voor mijn gevoel bleef het verhaal heel lang op één hoogte hangen en voelde het niet alsof we verder kwamen. Dit was ongeveer in de eerste tweee delen van het verhaal. Het verhaal is dan ook opgedeeld in verschillende delen. In het laatste deel krijgt het verhaal een wending waardoor je gaat twijfelen.

Dagboek op Doktersrecept heeft echt een heel sterk verhaal waar je na het lezen nog wel even over blijft nadenken. Het verhaal speelt met je fantasie en verwachtingen, dit vind ik ontzettend leuk gedaan! Het einde zie je dan ook totaal niet aankomen als je begint met lezen.  Door de heftigheid van het boek kon ik er niet zo snel doorheen komen als wanneer ik een Fantasy of YA lees. Toch maakt die heftigheid het verhaal juist zo ongelofelijk sterk.

Heb jij Dagboek op Doktersrecept al gelezen? Wat vond je ervan?

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *