De Vrouwe van Myrdin – Cathinca Van Sprundel

Recensie 1 comment

Toen ik begon aan De Vrouwe van Myrdin wist ik niet helemaal wat ik kon verwachten. Het verhaal klonk interessant maar kon me niet echt een beeld maken van wat er zou komen. Dat heeft juist mijn interesse geprikkeld.


Auteur: Cathinca van Sprundel
Uitgever: Scelta Publishing
Genres: Fantasy
Bladzijdes: 284
ISBN: 9789491884603
Uitgave: Paperback
Prijs: € 15,-
Rating: 9/10
Klik hier voor de goodreads pagina

In Cymbran is de sluier tussen de mens en de Andere Wereld vrij dun. Geesten, elfen en hun duistere vrienden zijn dichtbij. Ze zijn grillig en onvoorspelbaar en elke magie, elke wens heeft zijn prijs.

Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen. Wanneer Airys deze belofte wilt inlossen, gebeurt het onverwachte en wordt ze verscheept naar het spookeiland Myrdin. Hier moet ze haar eigen angsten overwinnen, wilt ze ooit haar familie en haar geboorteland nog terugzien.

Laten we beginnen bij het begin; De cover van dit boek! Hoe prachtig is deze cover? Het moment dat ik dit boek zag viel mij de cover op en uiteindelijk is dat de reden geweest dat ik het boek oppakte en de achterkant las. Het verhaal sprak niet volledig tot mijn verbeelding en ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten. Maar wauw! Dit boek heeft mij eigenlijk omver geblazen met hoe hij je in zijn greep houd.

De gebeurtenissen in het boek zijn heel makkelijk te volgen. Het leest een beetje weg als een lang verhaal, wat echt heerlijk is! Het taalgebruik is simpel en makkelijk, met zo af en toe een fantasy woord wat de verbeelding prikkelt en je toch het gevoel geeft in een fantasy wereld te zitten. Het boek heeft echt een heerlijke mix van geschiedenis en fantasy. Het voelde dan ook meer als een historisch verhaal dan een fantasy boek. Dat vond ik echt heel bijzonder want normaal merk ik het meteen dat ik een fantasy boek aan het lezen ben.

Het verhaal zelf zit vol met spanning en avontuur. Het komt dan vast niet als een verassing dat ik bijna elk vrij moment dat ik had met mijn neus in dit boek zat. Ook zit er wat romantiek. Het boek mist ook de nodige humor niet. Maar over die plotwending gesproken; Was ik de enige die hem van ver al aan zag komen? Van het begin af aan zat ik al van ‘ohhh ik vertrouw jou echt zó niet, he!’. Veel mensen die ik spreek over dit boek zeggen juist dat deze plottwist een verassing voor hun was. Dus daar durf ik niet met volledige zekerheid over te zeggen dat hij te voorspellen was. Ik zag hem in ieder geval aankomen. Daarbij gelaten paste de plottwist wel heel goed in het verhaal en was hij leuk uitgewerkt.

De karakters krijgen precies genoeg diepgang voor een boek van deze lengte.  Het boek las echt heerlijk weg en door de woordenlijst achterin was hij echt prima te volgen! Het verhaal nodigde uit tot meer lezen en het boek wegleggen bleek echt een nogal lastige opgave te zijn! Dat is precies zoals ik mijn boek graag wil hebben!

Ik dacht dat de cover al mooi was, maar binnenin is het boek gewoon net zo mooi. Deze hoofdstuk koppen zijn prachtig en de tekst is op een hele mooie manier verwerkt. Er zit een duidelijk verschil tussen het nu & het verleden. Dit is gedaan door middel van cursief gedrukte stukken tekst. Geweldig!

De Vrouwe van Myrdin is echt een heerlijk fantasy verhaal die niet misstaat in de boekenkast van een fantasy liefhebber. Zeker een aanrader dus!

Author Angela

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *