Throne of Glass – Sarah J. Maas

Recensie 0 comments

Nadat ik de hele ACOTAR serie had gelezen was ik nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Sarah J. Maas. Ik begon dus aan Throne of Glass. Vind ik deze net zo goed als ACOTAR?


Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Bloomsburry
Genres: Young Adult, Fantasy
Bladzijdes: 404
ISBN: 9781599906959
Uitgave: Hardcover
Prijs: € 17,99
Rating: 8/10
Klik hier voor de goodreads pagina

After serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin.

Her opponents are men-thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the king’s council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she’ll serve the kingdom for four years and then be granted her freedom. Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilarating. But she’s bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her … but it’s the gruff Captain Westfall who seems to understand her best.

Then one of the other contestants turns up dead … quickly followed by another. Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined.

Vol enthousiasme begon ik met Throne of Glass. Zou hij net zo goed zijn als A Court Of Thorns and Roses? Natuurlijk hield ik wel in mijn achterhoofd dat dit het eerdere werk was van Sarah en dat iedere schrijver groeit en leert.

Dat het Sarah’s eerste boek is merk je heel erg. Het zit niet zo goed in elkaar als ACOTAR maar is zeker ook erg vermakelijk! Ondanks dat heeft de schrijfster wel bewezen dat ze goed kan schrijven. Het boek heeft een bepaalde sfeer waardoor je de hele tijd maar verder blijft lezen. Heerlijk vind ik dat!

Celaena vond ik niet vanaf het eerste moment een leuk personage. Ik vond haar te vrouwelijk voor een moordenaar en dat ze de beste zou zijn kwam voor mijn gevoel ook niet direct in één keer naar voren. Het werd er te dik bovenop gelegd tijdens de vecht scenes, maar toch vond ik dat niet zo storend dat ik meteen zou stoppen met lezen. Naar mate dat het boek vorderde kreeg Celaena ook haar zwakkere punten, dat vond ik toch wel heel erg prettig. Halve wegen het boek was ik toch wel gehecht geraakt aan het karakter.

De andere karakters had ik een beetje hetzelfde mee. Een verwende prins en zijn luitenant. Maar ook bij deze gelde dat ik me hechtte aan de personages naar mate ik verder in het boek kwam. Dorian blijkt gewoon heel erg naief te zijn en Chaol is heel mysterieus. Ik wil graag meer over hen lezen en ben blij dat de personages een hele andere wending hebben gekregen dan dat ik vermoedde!

De schrijfstijl is heel erg fijn. Je merkt dat dit boek voor een jonger publiek geschreven is, maar dat is helemaal niet erg! Het blijft een ontzettend fijn en leuk boek om te lezen. Hij leest vlot weg, ondanks de dikte.

De hoofdstukken hebben een hele fijne lengte, waardoor ik makkelijk een hoofdstuk tussendoor kon lezen. Dit is voor mij altijd een hele grote plus! Ik lees namelijk het meeste onderweg en in mijn pauzes van werk. Ook heeft het boek een hele hoop gebeurtenissen, wat je zeer zeker geboeid houd tot de laatste bladzijde!

Het boek is een hele goede mix van spanning, personages en humor. Het kostte me even om de karakters leuk te vinden, maar toen het eenmaal zover was ben ik een beetje verliefd geworden. Sarah heeft heel mooi laten zien hoe zwaar de verwachtingen op Celeana’s schouders zijn. Ook heeft ze heel mooi laten zien dat Celaena ook maar een meisje is, met een hele zware last. Het boek laat dingen doorschemeren die waarschijnlijk in het volgende deel komen. Hierdoor ben ik al snel aan deel twee begonnen!

Wat vond jij van dit boek?

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *