Ordo Entia | Openbaring – Esmeralda van Belle

Recensie 0 comments

Ordo Entia is het debuut van Esmeralda. De cover trok me echt heel erg aan en ik werd eigenlijk meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Na het lezen van de flaptekst besloot ik meteen dat ik interesse had in dit boek en ging hij met mij mee naar huis! Wat vond ik van dit boek? Dat lees je hier!

Auteur: Esmeralda van Belle
Uitgever: Gordijn Publishing
Genres: Fantasy, Young Adult
Bladzijdes: 247
ISBN: 978942115676
Prijs: €17,95
Rating: 8/10

Een geheimzinnige brief, een ontmoeting in het holst van de nacht en een bijzondere uitnodiging. Het startsein voor het nieuwe leven van Jeroen.
De dood van zijn vader blijkt geen ongeluk met een straathond te zijn, zoals Jeroen altijd is verteld. Hij is omgekomen tijdens een missie van Ordo Entia, een geheime genootschap, waarvoor hij werkte. Jeroen wordt gevraagd zijn plek in te nemen bij het eeuwenoude Ordo Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt. Ondanks de afkeuring van zijn moeder neemt hij de uitnodiging aan. Daar ondervindt hij dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.

Ordo Entia is een boek die mij zeer positief verrast heeft. Toen ik aan het boek begon, voelde het een beetje aan als een kinderboek. Maar al snel was ik zo in het verhaal gezogen dat ik niet meer kon stoppen met lezen! Het verhaal is zeer intrigerend en interessant, de vertelling is erg vlot en ook het taalgebruik is simpel maar doeltreffend.

De karakters voelen in eerste instantie niet heel erg diep aan, maar het is dan ook een kort verhaal. Met nog geen 300 bladzijdes kan je niet verwachten diepgang te krijgen aka J.K. Rowling. Met het aantal bladzijdes in mijn achterhoofd gehouden heb ik mijn mening dan ook aangepast. Naarmate dat het verhaal vordert krijg je steeds meer te weten over de karakters, je leert hun geheimen kennen en je wordt steeds nieuwsgieriger. Dit zorgt er ook voor dat je telkens verder wilt lezen.

De gebeurtenissen in dit boek zijn erg goed uitgewerkt en worden op een goed tempo onthult. Je word niet overdonderd met gebeurtenis op gebeurtenis. Er zitten ook stukken tussen waarbij je even rust krijgt. Het verhaal heeft dus zeker een goed balans, en weet je ook nog geboeid te houden van begin tot eind.

Sinds het moment dat ik aan dit boek begon wilde ik hem niet meer weg leggen. De manier waarop Esmeralda schrijft spreekt me echt enorm aan. Het leest heerlijk weg en houd je interesse vast. Ze heeft een vlotte schrijfstijl, wat zeer goed past bij het verhaal. Eerlijk gezegd denk ik dat jong & oud van dit boek kan genieten, gezien het geen moeilijk boek is om te lezen.

Het verhaal is hier en daar wat voorspelbaar, terwijl ik meer van plottwists houd. Maar het stoorde me bij Ordo Entia zeker niet. Ik hoop dat er een vervolg komt in deze wereld, want ik wil er meer van zien!

Ordo Entia is een boek die je meeneemt in een wereld voor mythische wezens. Het laat heel goed zien dat de wereld eerder grijs is dan zwart-wit. Dat doen steeds meer boeken tegenwoordig en dat vind ik iets goeds! Ordo Entia is een zeer verassend boek dat je geboeid houd tot het einde.

Author Angela

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *